GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε αργία ο δήμαρχος Τοπείρου μετά την πρωτόδικη καταδίκη του!

-Έξι μήνες μετά την πρωτόδικη καταδίκη του τίθεται σε αργία  -Η υπόθεση απασχολεί την Αποκεντρωμένη από τις αρχές του Ιούλη. Δεν έχει κο...

-Έξι μήνες μετά την πρωτόδικη καταδίκη του τίθεται σε αργία 
-Η υπόθεση απασχολεί την Αποκεντρωμένη από τις αρχές του Ιούλη. Δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη στον ίδιο τον δήμαρχο

Σε προσωρινή αργία τίθεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Αθανάσιου Καρούτζου ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου, έξι μήνες μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος. 

Όπως έγινε γνωστό από πλευράς της Αντιπολίτευσης στον δήμο Τοπείρου το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ελήφθη η απόφαση από πλευράς της Αποκεντρωμένης, απόφαση που αναμένεται να κοινοποιηθεί και στον κ. Χατζηευαγγέλου τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως το Μάρτιο του 2013 ο δήμαρχος Τοπείρου έκατσε στο σκαμνί με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, μετά από μηνυτήρια αναφορά της Αντιπολίτευσης, για υπόθεση που αφορούσε ανταποκριτή του ΟΓΑ στον δήμο ο οποίος αν και είχε καταδικαστεί τελεσιδίκως δεν είχε τεθεί σε παύση από πλευράς του δημάρχου. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Χατζηευαγγέλου επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 15 μηνών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο. 

Έξι μήνες μετά την πρωτόδικη καταδίκη του κ. Χατζηευαγγέλου, και ενώ ο ίδιος άσκησε έφεση η οποία αναμένεται να εκδικαστεί μέσα στον Οκτώβρη, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης θέτει τον δήμαρχο Τοπείρου σε αργία. Σύμφωνα μάλιστα με την Αντιπολίτευση του δήμου, είχαν προηγηθεί μια σειρά από ενέργειες των μελών της, ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Τοπείρου ο ίδιος δήλωσε άγνοια για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς όπως επισήμανε δεν έχει κοινοποιηθεί απόφαση της Αποκεντρωμένης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια