GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ποια είναι η ηλικιωμένη που πέθανε από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

Μια ηλικιωμένη γυναίκα  που είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχασε τη ζωή της στην Ξάνθη. Πρόκειται για μια 103χρονη, όπω...

Μια ηλικιωμένη γυναίκα  που είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχασε τη ζωή της στην Ξάνθη.

Πρόκειται για μια 103χρονη, όπως προκύπτει από το πιστοποιητικό θανάτου της (εμφανίζεται ως 100χρονη στην έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ), από τη Γενισέα Ξάνθης με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό η οποία είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ προσφάτως είχε χάσει στενό συγγενικό της πρόσωπο κάτι που την είχε συντρίψει ψυχολογικά.  

Η θανούσα δεν φαίνεται να παρουσίασε προσβολή από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα ωστόσο τα οξέα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας της (κυρίως αναπνευστικά) σε συνδυασμό με την προσβολή της από τον ιό αλλά και την ηλικία της είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατό της. 

Πρόκειται για το τρίτο άτομο πανελλαδικά που χάνει τη ζωή του από τον ιό σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, με τις άλλες δυο περιπτώσεις να καταγράφονται στην Αττική – ένας 80χρονος και ένας 83χρονος. 

Μέχρι στιγμής στην Περιφέρεια ΑΜΘ έχουν επιβεβαιωθεί 19 κρούσματα του ιού, εκ των οποίων τα 12 στην Ξάνθη και τα 7 στην Καβάλα. Σε όλη τη χώρα τα κρούσματα μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 57. 

Παρά τη δραματική εξάπλωση του ιού στην Περιφέρεια ΑΜΘ και το γεγονός πως ήδη μια ανθρώπινη ζωή έχει χαθεί, η διοίκηση της Περιφέρειας συνεχίζει να ποιεί τη νήσσαν, χωρίς να προχωρά στην ενημέρωση - όπως άλλωστε οφείλει - των πολιτών για τα μέτρα ατομικής προστασίας αλλά και τα συμπτώματα της νόσου, ώστε να μπορέσουν να προφυλαχθούν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια