GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απανωτά λουκέτα σε εργοστάσια και βιομηχανίες της Θράκης

-Ανθεί το παρεμπόριο και οι αγορές από τη Βουλγαρία  Αποκαρδιωτικά για το επιχειρείν τόσο στη Θράκη όσο και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα...

-Ανθεί το παρεμπόριο και οι αγορές από τη Βουλγαρία 

Αποκαρδιωτικά για το επιχειρείν τόσο στη Θράκη όσο και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα είναι τα στοιχεία που παρουσίασαν οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων.

Με την ανεργία και την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία να χτυπούν κόκκινο, και σχεδόν ένας στους δύο κατοίκους της Θράκης να είναι άνεργος, η κατάσταση φαίνεται πως λαμβάνει καταστροφικές για την περιοχή διαστάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι πρόεδροι των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, τα ποσοστά ανεργίας ανά νομό της Περιφέρειας ΑΜΘ έχουν ως εξής:

* Στον Εβρο η ανεργία φτάνει το 40%. Ο μοναδικός χώρος που έχει άνθηση είναι το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών. Ο νομός έχει αδειάσει λόγω της ανεργίας. Ο κόσμος φεύγει. Στο βόρειο Εβρο δεν λειτουργεί καν η αγορά, καθώς οι κάτοικοι, λόγω έλλειψης χρημάτων, αγοράζουν μέχρι και τρόφιμα από τη Βουλγαρία.

* Στη Ροδόπη η ανεργία φτάνει το 46%. Από τα 99 εργοστάσια που λειτουργούσαν παλιά στο νομό δεν λειτουργεί κανένα. Συμμορίες κάνουν πλιάτσικο, κλέβουν τα μηχανήματα των εργοστασίων και τα μεταφέρουν στη Βουλγαρία. Η κτηνοτροφία δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις αυξημένες ανάγκες της Τουρκίας.

* Στην Ξάνθη η ανεργία ξεπέρασε το 40%, ενώ κλείνουν το ένα μετά το άλλο όσα εργοστάσια είχαν καταφέρει να επιβιώσουν από το 2010.

* Στη Δράμα η ανεργία είναι στο 50%, ενώ αυξάνεται η μαύρη εργασία. Οι υλοτόμοι δεν εργάζονται, καθώς οι έμποροι εισάγουν φθηνότερη ξυλεία από τη Βουλγαρία. Υπάρχει έντονο κύμα μετανάστευσης στο εξωτερικό. Βούλγαροι υπήκοοι περνούν τα σύνορα και εργάζονται με χαμηλότατους μισθούς σε επιχειρήσεις του νομού. Ούτε η επεξεργασία του μαρμάρου γίνεται στο νομό, καθώς οι όγκοι μαρμάρου διοχετεύονται ανεπεξέργαστοι στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια