GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χειροπέδες σε πέντε διακινητές λαθρομεταναστών στον Έβρο

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, συνελήφθησαν την Κυριακή (15-8-2013) ...

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, συνελήφθησαν την Κυριακή (15-8-2013) το βράδυ και τη Δευτέρα (16-7-2013) το μεσημέρι, σε παρέβρια και θαμνώδη έκταση της Μάνδρας αντίστοιχα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, δύο (2) υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 32 και 22 ετών, ένας 26χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ένας 38χρονος υπήκοος Ιράν και ένας 60χρονος υπήκοος Ιράκ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Δώδεκα (12) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Σομαλίας.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν: 
Την Κυριακή (15-9-2013) το βράδυ, σε παρέβρια περιοχή της Μάνδρας, οι τέσσερις (4) διακινητές, ηλικίας 22, 26, 32 και 38 ετών, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. 
Τη Δευτέρα (16-9-2013) το μεσημέρι, σε θαμνώδη έκταση της Μάνδρας, ο 60χρονος διακινητής, διότι είχε μεταφέρει παράνομα, τους υπόλοιπους πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, με πλαστική βάρκα, μέσω του ποταμού Έβρου και στη συνέχεια τους οδήγησε, πεζός, στην παραπάνω θαμνώδη έκταση. 

Συνολικά κατασχέθηκαν πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ και 400 δολαρίων ΗΠΑ. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας. 

Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο, με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες κλπ).

Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά εκατόν δεκαεπτά (106) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια