GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Ξάνθης (+ΦΩΤΟ)

-Τους άφησαν να αγιάσουν… και στο βάθος απεργιακές κινητοποιήσεις Με τα βλέφαρα όλων στραμμένα στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπα...

-Τους άφησαν να αγιάσουν… και στο βάθος απεργιακές κινητοποιήσεις

Με τα βλέφαρα όλων στραμμένα στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι καθιερωμένοι αγιασμοί των σχολικών μονάδων της Ξάνθης.

Το πρώτο άκουσμα του κουδουνιού για φέτος βρήκε τους μαθητές σε στάση αναμονής στις αυλές των σχολείων τους, προσλαμβάνοντας τις πρώτες εκπαιδευτικές τους εικόνες και εμπειρίες για φέτος, και τους καθηγητές μουδιασμένους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις έχοντας ωστόσο προαναγγείλει τις κινητοποιήσεις τους.

…και στο βάθος απεργία!
Τόσο οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας όσο και οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης αποφάσισαν μέσω των Γενικών Συνελεύσεων τους να ακολουθήσουν το πανελλαδικό κύμα κινητοποιήσεων στον χώρο της παιδείας, καλώντας σε απεργιακό συλλαλητήριο το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Οι αγιασμοί των σχολικών μονάδων πραγματοποιήθηκαν απρόσκοπτα, με τους καθηγητές και τους δασκάλους να μην δημιουργούν προβλήματα, ενώ σε κάποιες εκ των περιπτώσεων δοθείσης της ευκαιρίας ενημέρωσαν γονείς και μαθητές για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων αλλά και τις προγραμματισμένες δράσεις από πλευράς τους για το επόμενο διάστημα.

«Έσκασαν μύτη» οι επίσημοι
Στην αυλή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης τελέσθηκε στις 9.30 το πρωί της Τετάρτης ο επίσημος αγιασμός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμων να εύχεται «καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά» στους μαθητές, γονείς και καθηγητές.
Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Καραλίδης, εκπρόσωποι τους στρατού και της Αστυνομίας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ξάνθης κ. Δημήτρης Μπένης και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.
«Είναι μια μέρα που ονειρεύεται ο κάθε γονιός για τα μικρά παιδιά, να τα οδηγήσει στο σχολείο ώστε να μάθουν γράμματα» σημείωσε ο Μητροπολίτης, προσθέτοντας πως «είστε έτοιμοι να δοθείτε στον αγώνα της κατάκτησης της γνώσης. Να δώσει ο θεός υγεία και φώτιση σε όλους».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μάρκου, ανέφερε πως τα βιβλία έχουν καταφτάσει στα σχολεία και όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά. «Οι εκπαιδευτικοί έχουν μια μεγάλη αγκαλιά που σας χωράει όλους» σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ωστόσο πως λόγω έλλειψης νηπιαγωγών δεν μπόρεσαν να καλυφθούν οι αιτήσεις από πλευράς των γονέων, εξηγώντας ότι γίνονται προσπάθειες αυτά τα κενά να καλυφθούν και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Στην ουρά για μια τσάντα με βιβλία
Νάιλον σακούλες γεμάτες με σχολικά βιβλία εφοδιάστηκαν αμέσως μετά το πέρας του αγιασμού οι μαθητές του 2ου και 3ου Γυμνασίου Ξάνθης, που μπήκαν στη σειρά περιμένοντας καρτερικά να ξεφυλλίσουν τα καινούργια τους βιβλία.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο οποίος τόνισε πως οι μαθητές διακατέχονται από μια ζωντάνια την οποία δεν πρέπει να χάσουν.  









Δεν υπάρχουν σχόλια