GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα

Η άγρια δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα και αγωνιστή Παύλου Φύσσα το βράδυ της Τρίτης 17-09-2013, από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, απ...

Η άγρια δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα και αγωνιστή Παύλου Φύσσα το βράδυ της Τρίτης 17-09-2013, από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την εγκληματική φύση της συγκεκριμένης οργάνωσης. 

Η επίθεση απέναντι σε μέλη του ΚΚΕ λίγες μέρες νωρίτερα, οι εκατοντάδες επιθέσεις σε μετανάστες, αγωνιζόμενους πολίτες και κοινωνικούς χώρους που κατά καιρούς πραγματοποιούνται από τους τραμπούκους του συστήματος δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες ως προς τον πραγματικό τους ρόλο. Το έχουν δηλώσει άλλωστε και οι ίδιοι, ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να προασπίσουν τα συμφέροντα των ισχυρών, των εφοπλιστών, του μεγάλου κεφαλαίου. 

Η ιδιότυπη ασυλία που μέχρι σήμερα απολαμβάνει η Χρυσή Αυγή από το κατεστημένο πολιτικό σύστημα οπλίζει το χέρι των υμνητών του Χίτλερ και τους επιτρέπει να διαπράττουν κάθε λογής έγκλημα. Το ακροδεξιό επιτελείο του Α. Σαμαρά και των μνημονιακών δυνάμεων, δημιουργών και ένθερμων υποστηρικτών της επικίνδυνης και ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, έχει προσφέρει τα μέγιστα στην εκτροφή του αυγού του φιδιού. Η “καλή” Χρυσή Αυγή που μπορεί να συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ, αποτελεί την πιο επικίνδυνη επιδίωξη του κατεστημένου συστήματος και οριστικό τέλος σε αυτά τα σενάρια μπορεί να βάλει μόνο ο λαός με τους αγώνες του. 

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά το πραγματικό προσωπείο του φασισμού. Δεν ξεχνάμε όσα έκανε η Χρυσή Αυγή  στην πόλη μας, με επιθέσεις σε συμπολίτες μας, την τρομοκράτηση μαθητών και γυναικών, προερχόμενων από τη μειονότητα. Το πρόσωπο του φασισμού είναι παντού το ίδιο και κανένα καμουφλάρισμα δεν το κάνει πιο προσιτό. Ιστορικά ο φασισμός και ο ναζισμός έχουν αποδειχτεί οι καλύτεροι και πιο σκληροί υποστηρικτές του συστήματος και πολέμιοι κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρεπείς όρους ζωής. Το “αντισυστημικό” της προσωπείο καθημερινά καταρρέει. Η ναζιστική συμμορία του παρακράτους επιδιώκει την καλλιέργεια ενός κλίματος φόβου και τρόμου, βοηθώντας την κυβέρνηση και μέσα στη Βουλή, στηρίζοντας πολλά αντιλαϊκά μέτρα, στοχοποιώντας τους μετανάστες και την Αριστερά σαν υπεύθυνους για όλα τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο από τους πραγματικούς υπαίτιους της κρίσης και τα πραγματικά επίδικα της συγκυρίας. 

Ο λαός της Ξάνθης πρέπει να πει ένα ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας.  Η πολυπολιτισμικότητα της περιοχής μας αποτελεί παράδειγμα ομαλής συμβίωσης ανθρώπων διαφορετικής κουλτούρας, θρησκείας και γλώσσας. 

Ήρθε η ώρα και οι πολίτες της Ξάνθης να «τελειώσουν» με το φασισμό, απ’ όπου κι αν προέρχεται. 

Όλοι μαζί ν’ αγωνιστούμε για μια κοινωνία, χωρίς διακρίσεις, με βασικό γνώμονα τον άνθρωπο,  μακριά από το σύστημα που «θρέφει» τέρατα σαν την Χ.Α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια