GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αντιφασιστική πορεία στην Ξάνθη για τον θάνατο του 34χρονου (+VIDEO)

Αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της Ξάνθης για τον θάνατο του 34χρονου Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Κερατ...



Αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της Ξάνθης για τον θάνατο του 34χρονου Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης μέλη αριστερών παρατάξεων και φοιτητές της πόλης.

Η πορεία σημαδεύτηκε από τα σοβαρά επεισόδια και τις συμπλοκές που σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής από μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων και ενώ η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα έξω από τον χώρο των Πανεπιστημίων στην Ξάνθη. Ακολούθως ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ τη στιγμή που βρίσκονταν επί της οδού Μιχαήλ Καραολή μια ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε δική της πορεία κατευθυνόμενη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής πετώντας μολότοφ και πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην είσοδο των γραφείων. Ακολούθως οι Αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά, απωθώντας τους αντιεξουσιαστές.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ η ατμόσφαιρα από την ρίψη χημικών παρέμενε αποπνικτική οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Τσιμισκή. Εκεί στάθμευσαν για μερικά λεπτά φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, με τις Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον χώρο να δέχονται λεκτικά πυρά από μερίδα των διαδηλωτών.

Στη συνέχεια η πορεία συνεχίστηκε καταλήγοντας και πάλι στο σημείο έναρξης, έξω από τον χώρο των Πανεπιστημίων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της πορείας διένειμαν έντυπο υλικό και ψηφίσματα του Συλλόγου Φοιτητών για τη δολοφονία του 34χρονου.


Δεν υπάρχουν σχόλια