GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στοιχεία ΣΟΚ για τη Θράκη – 1 στους 2 είναι άνεργος

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία για την εργασία στους τρεις νομούς της Θράκης σύμφωνα με τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων της περιοχής...

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία για την εργασία στους τρεις νομούς της Θράκης σύμφωνα με τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων της περιοχής, καθώς σχεδόν ένας στους δύο είναι χωρίς δουλεία! 

Όπως τονίζουν οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων η κατάσταση φαίνεται πως έχει επιδεινωθεί δραματικά τον τελευταίο χρόνο, με την ανεργία να αυξάνεται, εργαζόμενους να μένουν απλήρωτοι επί μήνες και τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία να οργιάζει. Στο τελευταίο μάλιστα συμβάλει η αδυναμία που παρουσιάζουν οι Επιθεωρήσεις Εργασίας να παρέμβουν πραγματοποιώντας ελέγχους κάτι που αποδίδεται τόσο στην έλλειψη προσωπικού, καθώς υπάρχουν ένας ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δύο υπάλληλοι, όσο και στην έλλειψη υποδομών καθώς οι υπηρεσίες δεν διαθέτουν οχήματα για να μετακινούνται και να πραγματοποιούν ελέγχους στις επιχειρήσεις. 

Πρωταθλήτρια στην ανεργία από τους τρεις νομούς της Θράκης ανακηρύσσεται σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν τα Εργατικά Κέντρα η Κομοτηνή με ποσοστό 46%, ενώ Ξάνθη και Έβρος ακολουθούν με ποσοστό 40%.  

«Στη Ροδόπη γίνεται "πλιάτσικο" στα κλειστά εργοστάσια και οι μηχανές μεταφέρονται στη Βουλγαρία» αναφέρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, κ. Παντελής Μαγαλιός, ενώ από τη μεριά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου κ. Απόστολος Γκιγκούδης τονίζει πως «στον Βόρειο Έβρο, οι κάτοικοι πηγαίνουν για αγορές στην Τουρκία και τη Βουλγαρία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια