GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εορτασμός στον Ι. Ν. Αγ. Κυριακής στο χ. Μύκη Ξάνθης , από Αποστράτους και Εν Ενεργεία Αστυνομικούς Ν. Ξάνθης

Τελέστηκε το Σαββατοκύριακο,  ο  διπλός εκκλησιασμός, προς τιμήν της εορτής της Αγίας Κυριακής, με πρωτοβουλία  και πρόσκληση της Ένωσης...

Τελέστηκε το Σαββατοκύριακο,  ο  διπλός εκκλησιασμός, προς τιμήν της εορτής της Αγίας Κυριακής, με πρωτοβουλία  και πρόσκληση της Ένωσης   Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης  και της Συνδικαλιστικής Κίνησης των ενεργεία συναδέλφων τους , στο συγκεκριμένο  ιερό ναό  που πρόσφατα υιοθέτησαν και συντήρησαν , κατόπιν  συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου.
             
Το Σάββατο ,στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας προσήλθαν  75-80 άτομα, ενώ την επομένη ανήμερα της εορτής το εκκλησίασμα ήταν 50 άτομα , κυρίως αστυνομικοί με τις Οικογένειες τους, αλλά και απλοί  κάτοικοι της Ξάνθης που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και μετέβησαν,  για να σημάνει  και πάλι η καμπάνα, να ανάψουν τα καντήλια των Αγίων, όπως και να ακουστούν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια  της Ορθοδοξίας στο χωριό  Μύκη Ξάνθης  στη μνήμη της εορτάζουσας  Αγίας.      

Από την Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών  παρευρέθησαν ο Πρόεδρος, ο α’ αντιπρόεδρος,ο Ταμίας και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας  κ.κ. Καραμπιπέρης Θεοφάνης, Ανδρέου Γεώργιος, Δημαράς Δημοσθένης και  Δεληγιαννόπουλος Κων/ος. Το Α.Τ. Εχίνου εκπροσώπησε ο Ανθυπαστυνόμος ΛΑΦΤΣΗΣ Δημήτριος. 
          
Το Παράρτημα  Ξάνθης, της  Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση  και προσήλθαν μετά συζύγων ο  Υποστράτηγος ε.α. .κ. Μαρίνος Σδρέβανος,  εκπροσωπώντας τον Προέδρο, όπως  και ο Γραμματέας  Ανχης ε.α Παπάγος Παπανικολάου από το Τοπικό Συμβούλιο.
 
Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να μνημονεύσουμε την μεγάλη και διαρκή από ετών προσπάθεια που κάνει ο Ανθυπαστυνόμος ε.α. Αλέξανδρος ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ με την σύζυγό του επίσης Ανθυπαστυνόμο εα κυρία Ελένη, που αν και διαμένουν μόνιμα στη Δράμα πηγαινόρχονται για να βρίσκεται σήμερα σε αυτή την υπέροχη κατάσταση η εκκλησία της Μύκης. 
       
Η λειτουργία εκτελέστηκε σύμφωνα με το προβλεπόμενο τελετουργικό,           από τον ιερέα ,πατέρα Γεώργιο Σπάρταλη. Μετά τους  εκκλησιασμούς  προσφέρθηκαν  σε όλους χειροποίητα εδέσματα από τις γυναίκες και καφές από την Ένωση σε γειτονικό καφενείο.
      
Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση , τόσο από πλευράς προσέλευσης , όσο και οργάνωσης.   Όλοι ζήτησαν και συμφωνήθηκε αμέσως  από το Προεδρείο της Ένωσης να επαναληφθεί ο εκκλησιασμός  στην ίδια εκκλησία.

Συμφωνήθηκε να γίνει στις 23/24  Αυγούστου  που είναι η γιορτή του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού , που είναι ο δεύτερος άγιος της ίδιας εκκλησίας όπως και για διευκόλυνση της κίνησης να μισθωθεί λεωφορείο. 
      
Ελπίζουμε  μελλοντικά , ότι και άλλοι Σύλλογοι ή Ενώσεις ή και απλοί κάτοικοι ,  θα ενισχύσουν την πρωτοβουλία, συμμετέχοντας με τα μέλη τους  στους σποραδικούς εκκλησιασμούς και θα βοηθήσουν  έτσι να συντηρηθούν-διατηρηθούν  και  τα έξι(6)  γραφικά εκκλησάκια της παραμεθόριας περιοχής.  
                    
                         Υποστράτηγος ε.α .Γεώργιος Γεωργιάδης 
                                      Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης 


Δεν υπάρχουν σχόλια