GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εικόνες εξαθλίωσης στην Ξάνθη! Ψάχνει τροφή στα σκουπίδια (+ΦΩΤΟ)

-Άλλοι ψωνίζουν από τα σούπερ μάρκετ και άλλοι… από τα σκουπίδια -Μέχρι πρότινος αξιοπρεπέστατοι πολίτες οδηγούνται στα όρια της εξαθλίω...

-Άλλοι ψωνίζουν από τα σούπερ μάρκετ και άλλοι… από τα σκουπίδια
-Μέχρι πρότινος αξιοπρεπέστατοι πολίτες οδηγούνται στα όρια της εξαθλίωσης 

Τροφή στους κάδους απορριμμάτων αναζητούν ολοένα και περισσότεροι στην πόλη της Ξάνθης, με την οικονομική εξαθλίωση να οδηγεί πολλούς στην ανάγκη αναζήτησης υπολειμμάτων τροφών μέσα στα σκουπίδια. 

Μετά την κατάρρευση της αγοράς, ως συνέπεια της οικονομικής δυσπραγίας, έχει επιδεινωθεί δραματικά η κατάσταση στην πόλη της Ξάνθης, όπου συναντά κανείς μέχρι πρότινος αξιοπρεπέστατους πολίτες να ψάχνουν για ένα κομμάτι ψωμί μέσα στα σκουπίδια. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου πολίτες αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομικά θέση στην οποία έχουν οδηγηθεί συμπολίτες τους επιλέγουν να αποθέτουν υπολείμματα τροφών σε σακούλες έξω από τους κάδους, ώστε να μπορούν να καταναλωθούν απ’ αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο φωτογραφικός φακός του ThrakiToday.com κατέγραψε την προσπάθεια ενός γνωστού πολίτη της Ξάνθης να βρει τροφή μέσα σε κάδους που βρίσκονται επί της οδού Σταθμού, λίγα μόλις μέτρα από το κέντρο της πόλης. Ο συγκεκριμένος μάλιστα κύριος, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, έχει ήδη βρει ένα πεταμένο καρβέλι ψωμί, το οποίο και έχει ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα απορρίμματα, ενώ συνεχίζει την αναζήτησή του, ελπίζοντας πως θα μπορέσει να βρει κάτι φαγώσιμο μέσα στους κάδους. 

Σε καθημερινή βάση ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, πραγματοποιούν επιδρομές στους κάδους ψάχνοντας τρόφιμα ή άλλα αξιοποιήσιμα είδη πρώτης ανάγκης, ωστόσο πλέον το φαινόμενο λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις καθώς ξεπερνά τα στενά όρια μεμονωμένων πληθυσμιακά ομάδων αγγίζοντας το σύνολο του πληθυσμού που πλήττεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια