GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στον Καναδά ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης – Αγώνα κατά των Χρυσορυχείων! (+VIDEO)

-Περιόδευσε επί επτά ημέρες στον Καναδά, με επαφές, συναντήσεις, ομιλίες και συνεντεύξεις  Στον απολογισμό του επταήμερου ταξιδίου...

-Περιόδευσε επί επτά ημέρες στον Καναδά, με επαφές, συναντήσεις, ομιλίες και συνεντεύξεις 

Στον απολογισμό του επταήμερου ταξιδίου του στον Καναδά προχώρησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής τύπου που παραχώρησε ο ίδιος στην Αλεξανδρούπολη. 

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης βρέθηκε στον Καναδά πραγματοποιώντας μια σειρά από επαφές, συναντήσεις και ομιλίες με στόχο την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις αντιδράσεις της ευρύτερης περιοχής της Θράκης στη δραστηριότητα και τα σχέδια της εταιρίας Eldorado Gold. 

«Δεν έκανα ένα ταξίδι αναψυχής. Ο στόχος του ταξιδίου ήταν διττός. Να γνωρίσω τον αντίπαλο του δήμου της Αλεξανδρούπολης και να ενημερωθούν όσοι έπρεπε και ή δυνατόν περισσότεροι στον Καναδά, οργανώσεις, ενώσεις, αξιωματούχοι και τοπικές συνελεύσεις τι συμβαίνει με τις μεταλλευτικές εταιρίες του Καναδά στην Ελλάδα και κυρίως την Eldorado Gold» ανέφερε ο κ. Λαμπάκης για να συμπληρώσει πως «το συμπέρασμα ήταν ότι δεν γνώριζαν τίποτα απολύτως από πλευράς λειτουργίας των εταιριών αυτών και των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών». Μάλιστα ο ίδιος προχωρώντας σε μια παρουσίαση των επαφών που πραγματοποίησε στον Καναδά έκανε λόγο για έναν αγώνα από πλευράς του να πληροφορηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι για τις αντιδράσεις της περιοχής στην επένδυση του χρυσού στη Θράκη, αλλά και τα κενά που παρουσιάζει ο μεταλλευτικός κώδικας στη χώρα. 

«Το μεγάλο πλήγμα που επιφέρεται στις τοπικές κοινωνίες είναι ότι δεν δίνεται η δυνατότητα σε αυτές να εκφράζονται για τη λειτουργία μιας επιχείρησης για το εάν είναι καταστροφική ή όχι η λειτουργία της» σημείωσε ο ίδιος. Ο κ. Λαμπάκης περιόδευσε στον Καναδά, κάνοντας στάσεις στο Μόντρεαλ, την Οττάβα, το Τορόντο και Βανκούβερ μαζί με τον Τόλη Παπαγεωργίου από τη Χαλκιδική και τη Μαρία Καδόγλου από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια