GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πυρκαγιά στον Δήμο Ξάνθης για “παραποιημένα” πρακτικά! (+VIDEO)

-Καταγγελίες του επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη για παραποιημένα πρακτικά -Ξέσπασε πόλεμος στην αίθουσα του Δημο...




-Καταγγελίες του επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη για παραποιημένα πρακτικά
-Ξέσπασε πόλεμος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στα μέλη
 -«Ουδέποτε συμφώνησα και παρουσιάζεται η απόφαση ομόφωνη» σημείωσε ο καταγγέλλων 

Άγριος καυγάς, που ξεπέρασε κάθε όρια ευπρέπειας, με βαριές κατηγορίες ανάμεσα στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, μετά την καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη περί παραποιημένων πρακτικών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στην οποία μετέχει και ο ίδιος ως μέλος. 

Όπως ανέφερε ο κος Νίκος Ανταμπούφης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης θέματος που αφορούσε τον κανονισμό ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στον δήμο Ξάνθης, θέμα που απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, υπήρξε λάθος στην σχετική εισήγηση καθώς φαινόταν να είχε παρθεί ομόφωνη απόφαση επί του θέματος από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. 

Χαρακτηριστικά σημείωσε πως ουδέποτε ο ίδιος συμφώνησε στο συγκεκριμένο θέμα, κατά τη διάρκεια της συζήτησής του στην Επιτροπή Ποιότητας, και πως κατά τη διάρκεια αυτής έφερε σοβαρές ενστάσεις καταθέτοντας τις δικές του αντιπροτάσεις. Μάλιστα αρχικά απέδωσε το γεγονός σε λάθος χωρίς όπως σημείωσε να καταλογίζει ευθύνες στην πρακτικογράφο. «Δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπως αναγράφεται στην εισήγηση. Δεν καταλογίζω το λάθος στην υπάλληλο αλλά πρέπει να διορθωθεί»  τόνισε ο ίδιος, ζητώντας να γίνει άμεση διόρθωση του λάθους. Αν και στην αρχή δεν υπήρξε αντίδραση, λίγη ώρα αργότερα ο δήμαρχος Ξάνθης παίρνοντας τον λόγο ανέφερε πως «ήταν ομόφωνη η απόφαση. Είχαμε αρκετές παρατηρήσεις που ελήφθησαν υπόψη και στο τέλος ο πρόεδρος της Επιτροπής (σ.σ. ο δήμαρχος) ανέφερε ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση και σηκωθήκαμε και φύγαμε». 

Μάλιστα ο κος Στυλιανίδης συνέχισε λέγοντας πως «εάν τώρα θέλετε να εκφράσετε διαφορετική γνώμη δεν μπορείτε να λέτε ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη». Οργισμένη ήταν η αντίδραση του κ. Ανταμπούφη ο οποίος απαντώντας στον δήμαρχο Ξάνθης ανέφερε πως «δεν μπορείτε να λέτε ψέματα εδώ μέσα. Επιμένω ότι δεν είναι έτσι η απόφαση αλλά αφού υπάρχει αυτή η στάση θα χρησιμοποιήσω ότι μέσα διαθέτω, πάντοτε νόμιμα, για να αποδείξω ότι η απόφαση που πάρθηκε δεν ήταν ομόφωνη».

Μέσα σε δευτερόλεπτα η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μετατράπηκε σε ρινγκ, με τον έναν δημοτικό σύμβουλο να πετά την καυτή πατάτα στον άλλο και τον κ. Ανταμπούφη να φωνάζει πως «δεν θα με βγάλετε τρελό εδώ πέρα μέσα». 

Ακολούθησαν ομηρικές λογομαχίες με τον κ. Δήμαρχο να ζητά από τον κ. Ανταμπούφη να ανακαλέσει και τον δεύτερο να απαντά «εσείς να ανακαλέσετε». Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ζήτησε να διακοπεί για λίγο η συνεδρίαση λέγοντας πως «δεν μπορείτε να αποκαλείτε ψεύτη κάποιον εδώ πέρα μέσα, ειδικά τον Δήμαρχο. Απειλείται κιόλας», με τον κ. Ανταμπούφη να ανταπαντά πως «είναι ψεύδος ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση. Δεν μπορείτε να κάνετε με τα πρακτικά ότι θέλετε. Είναι ντροπή να προσπαθείτε να γελοιοποιήσετε μια κατάσταση. Εγώ ψήφισα αυτή την πρόταση; Ναι ή όχι;»  

«Κάντε ένα λεπτό διάλλειμα γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, να σταματήσει αυτό το θέμα τώρα» ανέφερε μέσα στον πανικό που επικρατούσε ο κ. Δημαρχόπουλος ενώ παίρνοντας τον λόγο ο κος Θανάσης Ξυνίδης ανέφερε πως «δεν κατέγραψες αντίρρηση όταν ο πρόεδρος είπε ότι το θέμα περνάει ομόφωνα. Είχες πολλές αντιρρήσεις, αλλά στη ρήση του προέδρου ότι κατά τα λοιπά η απόφαση είναι ομόφωνη εφόσον ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις του κ. Ανταμπούφη δεν είπες όχι εγώ διαφωνώ», με τον κ. Ανταμπούφη να προσθέτει πως «είπα ότι το καταψηφίζω». 

Λίγη ώρα αργότερα τα πνεύματα ηρέμισαν με τον κ. Ανταμπούφη ωστόσο να επιμένει στη θέση του περί παραποίησης των πρακτικών της Επιτροπής τονίζοντας για ακόμη μια φορά πως το επίμαχο θέμα ο ίδιος το καταψήφισε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια