GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κινδυνεύουν ακόμη και με ανάκληση των επιδοτήσεων οι Ρομά Ξάνθης!

-Έλαβαν την πρώτη δόση της επιχορήγησης το 2009 για νέες επιχειρήσεις, ωστόσο τώρα κινδυνεύουν ακόμη και να τους τα ζητήσουν πίσω  -Στο ...

-Έλαβαν την πρώτη δόση της επιχορήγησης το 2009 για νέες επιχειρήσεις, ωστόσο τώρα κινδυνεύουν ακόμη και να τους τα ζητήσουν πίσω 
-Στο στάδιο αξιολόγησης οι αιτήσεις τους από την Ειδική Επιτροπή του ΟΑΕΔ 
-Κίνδυνος να τους ζητηθεί να επιστρέψουν 7.000 ευρώ ο καθένας! 

Ορατός είναι ο κίνδυνος για δεκάδες Ρομά της Ξάνθης να κληθούν να καταβάλουν πίσω χρήματα τα οποία έλαβαν με τη μορφή επιχορήγησης το 2009 για τη δημιουργία επιχειρήσεων και τα οποία ανά περίπτωση ανέρχονται στο ποσό των 7.000 ευρώ. 

Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα επιχορήγησης Ρομά για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητάς τους μέσω της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων ξεκίνησε το 2009, με τους δικαιούχους τότε να λαμβάνουν την πρώτη δόση της επιχορήγησης της τάξεως των 7.000 ευρώ. Τον Φεβρουάριο ωστόσο του 2010 η σχετική Υπουργική Απόφαση του 2009 ανακαλείται, με το πρόγραμμα να μένει στον αέρα, ενώ το 2011 ανακαλούνται όλες προς εξέταση αιτήσεις και ξεκινά η διαδικασία υποβολής νέων αιτήσεων.

Για τον λόγο αυτόν συστήνεται Ειδική Επιτροπή επί των ενστάσεων στον ΟΑΕΔ η οποία κρίνει τα υποβληθέντα νέα επενδυτικά σχέδια, αξιολογώντας μεμονωμένα την κάθε αίτηση.  Η Επιτροπή αυτή με τη σειρά της θα προχωρήσει, μετά και την εξέταση των υποθέσεων, είτε στην έγκριση είτε στην απόρριψη αυτών, ενώ σε περίπτωση απόρριψης θα αποφανθεί για το εάν θα πρέπει να επιστραφούν πίσω τα χρήματα που καταβλήθηκαν σε πρώτη φάση το 2009 στους τότε δικαιούχους.

Σε περίπτωση που από το στάδιο της αξιολόγησης προκύψει ότι οι αιτούντες Ρομά δεν πληρούν τα κριτήρια καταβολής των επιχορηγήσεων (είτε επειδή δεν ικανοποιούν τις προϋποθέσεις, είτε ενδεχομένως επειδή δεν έχουν πλέον σε λειτουργία την επιχείρησή τους) θα τους ζητηθεί από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που έχουν λάβει. Απορίας άξιο φυσικά του εάν αυτά χρήματα υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς των Ρομά της Ξάνθης να επιστραφούν, καθώς μιλάμε για 7.000 ευρώ ανά περίπτωση, καθώς αυτά έχουν ήδη δαπανηθεί από πλευράς των δικαιούχων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια