GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Εάν κάποιος πλήρωσε για τη δήλωση ΟΣΔΕ θα του επιστραφούν πίσω»

Μετά τον πανελλήνιο ντόρο που έχει προκαλέσει η πρακτική που ακολουθούν ΕΑΣ ανά τη χώρα, μεταξύ των οποίων και αυτή της Ξάνθης, να ζητούν ...

Μετά τον πανελλήνιο ντόρο που έχει προκαλέσει η πρακτική που ακολουθούν ΕΑΣ ανά τη χώρα, μεταξύ των οποίων και αυτή της Ξάνθης, να ζητούν χρήματα από τους παραγωγούς για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ξεκαθαρίσει πως η διαδικασία αυτή γίνεται δωρεάν, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Τσαυτάρης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κώστα Γιαβανόπουλου, ανέφερε στην Επιτροπή της Βουλής (20.06.13) πως εάν κάποιος αγρότης έχει παραστατικά από τα οποία διαφαίνεται ξεκάθαρα πως έχει καταβάλει χρήματα για την υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ σε ΕΑΣ, αυτά θα του επιστραφούν πίσω.  

«Οι αγρότες που πάνε στην Ένωση να κάνουν τη δήλωσή τους δεν πρέπει να πληρώνουν ούτε 1 ευρώ. Αν κάποιος τους ζητήσει έχω πει να μας φέρει την απόδειξη ότι πλήρωσε και θα του επιστρέψουμε τα λεφτά, καταβάλλοντας στο λογαριασμό του και θα αφαιρεθούν από τα χρήματα που είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη σύμβαση που έχουμε με την ΠΑΣΕΓΕΣ και αυτούς που πήραν τη σύμβασή τους. Επαναλαμβάνω, όποιος πει ότι πλήρωσε και φέρει μια απόδειξη ότι πήγε στην ένωσή του και του ζήτησαν 30 ή 50 ευρώ, παρά το ότι δεν πρέπει να το ζητήσουν, δεν πρέπει να πληρώσει τα λεφτά αυτά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός για να συμπληρώσει πως  «αν τα πλήρωσε θα του τα επιστρέψουμε και θα τα αφαιρέσουμε, γιατί έτσι είναι το σωστό…» 

Ο ίδιος ωστόσο δεν απάντησε στο εάν θα υπάρξει κάποια διοικητική ή χρηματική ποινή η οποία θα επιβληθεί από πλευράς του Υπουργείου στις Ενώσεις, καθότι ήδη έχει αποσαφηνιστεί πως αυθαιρέτως εισπράττονται χρήματα από πλευράς των ΕΑΣ για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια