GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια γιατρός στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Ένοχο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της ψευδούς βεβαίωσης δημοσίου εγγράφου κρίθηκε χειρούργος ιατρός (συνταξιούχος ...

Ένοχο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της ψευδούς βεβαίωσης δημοσίου εγγράφου κρίθηκε χειρούργος ιατρός (συνταξιούχος πλέον) της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η υπόθεση αφορά τον 27χρόνο Γιώργο Τσιτσόπουλο ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από τρία χρόνια, ενώ στον χειρούργο ιατρό, στον οποίο αποδόθηκαν ιατρικά λάθη, επεβλήθη ποινή 44 μηνών με αναστολή υπό τον όρο της προσφοράς 5.000 ευρώ στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, ενώ παράλληλα τίθεται υπό την επιμέλεια και επιτήρηση της  Κοινωνικής Αρωγής της Υπηρεσίας Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής Ν. Ροδόπης (Υ.Ε.Κ.Α.) για διάστημα τριών μηνών.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταλογίζοντας ιατρική αμέλεια στον χειρούργο ιατρό, ενώ η υπόθεση δικάστηκε την περασμένη Παρασκευή μετά από μια αναβολή. 

Μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν οι καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Σιμόπουλος  και Ιωάννης Πνευματικός καθώς και η αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Άννα Τσακίρη, ενώ συνήγοροι πολιτικής αγωγής οι κύριοι Ανδράς Μπότσαρης και Κώστας Μπότσαρης.  

Η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου όλα αυτά τα χρόνια είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα “αποκάλυψης της αλήθειας”, όπως χαρακτηρίστηκα ανέφερε σε ανακοινώσεις που κατά καιρούς είχε κοινοποιήσει στον Τύπο, σε μια εξ αυτών μάλιστα αναφέρονταν τα εξής:

«Στις 26/5/10 χάσαμε τον Γιώργο, ένα νέο 27 ετών. Υπήρξε θύμα της αμέλειας και της αδιαφορίας, μιας αμέλειας και αδιαφορίας που εκδηλώνεται στα πλαίσια του συστήματος παροχής φροντίδας υγείας. Το πρόσωπό του έκτοτε συμβολίζει τον αγώνα και το καθήκον να εντοπίσουμε και να περιορίσουμε τα λάθη και να μη τυγχάνουν ασυλίας οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας. 

Ο 27χρόνος Γ. Τσιτσόπουλος
Εάν δεν γίνει αντιληπτή και αποδεκτή, η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ απέναντι στον άρρωστό του και η δέσμευσή του να θέτει στην πρώτη γραμμή το συμφέρον και τις ανάγκες του αρρώστου του και μόνον, δεν υπάρχει εγγύηση ότι η υγεία του αρρώστου και η ευζωία θα προστατεύονται μέσα στο σύστημα. Ο Γιώργος ζει για να θυμίζει σε όλους ότι η συγκάλυψη του ιατρικού λάθους αποτελεί το βαρύτερο διανοητικό αμάρτημα και η κοινωνία και οι ιθύνοντές της δεν πρέπει μοιρολατρικά να περιμένουν το επόμενο θύμα. Ευχόμαστε η θυσία του να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στη συνείδηση του ελληνικού λαού».  

Επιστολή της οικογένειας στο ThrakiToday.com
Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης η οικογένεια του 27χρόνου κοινοποίησε επιστολή στο ThrakiToday.com στην οποία αναφέρονται τα εξής:
Ο Γιώργος Τσιτσόπουλος, ένας νέος 27 ετών, μετά από τρία χρόνια δικαιώνεται για τα ιατρικά λάθη που έγιναν στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής, λάθη που οφείλονται στην αμέλεια, στην αδιαφορία και στην εγκληματικά αμελή συμπεριφορά του χειρουργού ιατρού Γ.Δ.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη μίλησε και αποφάσισε, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, ο χειρουργός ιατρός του Νοσοκομείου Κομοτηνής Γυμνόπουλος Δημήτριος, κρίθηκε ΕΝΟΧΟΣ για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της ψευδούς βεβαίωσης του δημοσίου εγγράφου του φύλλου ιστορικού ασθενούς στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο την 15/03/2010 και τον καταδίκασε σε ποινή φυλακίσεως 44 μηνών με αναστολή εκτέλεσής της, υπό τον όρο προσφοράς ποσού 5.000,00 € στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης και τον θέτει υπό την Επιμέλεια και Επιτήρηση Κοινωνικής Αρωγής της Υπηρεσίας Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής Ν. Ροδόπης (Υ.Ε.Κ.Α.) Νομού Ροδόπης για διάστημα τριών (3) ετών. 

Η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά : 
1) Τους Δικηγόρους Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης κο Ανδρέα Μπότσαρη και τον Καθηγητή της Νομικής του Δ.Π.Θ. κο Κωνσταντίνο Μπότσαρη, για την αρτιότατη αμισθί νομική εκπροσώπηση και αμέριστη συμπαράσταση για την ανάδειξη της αλήθειας, καθώς και  

2) Όλους τους μάρτυρες της Πολιτικής Αγωγής, Καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ. κο Κωνσταντίνο Σιμόπουλο και κο Ιωάννη Πνευματικό και την Αναισθησιολόγο Ιατρό του Νοσοκομείου Κομοτηνής κα Άννα Τσακίρη, οι οποίοι δεν δίστασαν και δεν φοβήθηκαν να καταθέσουν την ΑΛΗΘΕΙΑ ενώπιον του Δικαστηρίου.   

Ευχόμαστε η θυσία του να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού και η κοινωνία και οι ιθύνοντές της δεν πρέπει μοιρολατρικά να περιμένουν το επόμενο θύμα.

Οι Γονείς και τα Αδέλφια του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια