GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στους δρόμους της Κομοτηνής το ΚΚΕ για τους Τούρκους εξεγερμένους

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία καταδίκης της καταστολής του αστικού κράτους της Τουρκίας απέναντι στους διαδηλωτές, διοργάνωσαν σήμερα το...

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία καταδίκης της καταστολής του αστικού κράτους της Τουρκίας απέναντι στους διαδηλωτές, διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα  οι ΤΟ Ροδόπης και Ξάνθης του ΚΚΕ και οι  Οργανώσεις της ΚΝΕ Ροδόπης Ξάνθης στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Νίκος Βαργεμίδης, μέλος του γραφείου περιοχής της επιτροπής Ανατ.Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ , σημείωσε ότι «με αυτήν τη συγκέντρωση εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, ενώνουμε τη φωνή μας με τον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας» και αναφέρθηκε στα γεγονότα και την κρατική καταστολή στην Τουρκία.

Στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία των διαδηλωτών από την κεντρική πλατεία Κομοτηνής, και περνώντας μέσα από το κέντρο της πόλης, κατευθύνθηκε προς το τουρκικό προξενείο. Μπροστά στο δρόμο που οδηγούσε στο τούρκικο προξενείο ήταν παρατεταγμένη αστυνομική δύναμη των ματ,( και από τις δύο εισόδους), η οποία επέτρεψε μόνο σε τριμελή  αντιπροσωπεία των ΤΟ του ΚΚΕ να θυροκολλήσουν ψήφισμα στην κεντρική είσοδο του προξενείου, απαγορεύοντας στους διαδηλωτές να πλησιάσουν.

Καθ’ολη την διάρκεια της πορείας και μέχρι να θυροκολληθεί το ψήφισμα, το πλήθος των συγκεντρωμένων φώναζε συνθήματα αλληλεγγύης στον τούρκικο λαό και στο κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας, εκφράζοντας με παλμό την αλληλεγγύη τους στο λαό και τη νεολαία της Τουρκίας που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Αμέσως μετά την θυροκόλληση του ψηφίσματος ο Νίκος Βαργεμίδης διάβασε στους συγκεντρωμένους το ψήφισμα που έχει ως εξής:
«ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ
ΟΙ ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με τη σημερινή διαδήλωση 
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το όργιο καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης Ερντογάν ενάντια στο λαό, ενάντια στους εργαζόμενους, τη νεολαία της Τουρκίας, που σε πάνω από 12 πόλεις, μέρες τώρα, βρίσκονται στους δρόμους διαδηλώνοντας, με επίκεντρο βέβαια την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αδελφό γείτονα τούρκικο λαό. 

Εκφράζουμε ιδιαίτερα τη συμπαράστασή μας και απευθύνουμε συντροφικό χαιρετισμό στα μέλη, στα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας που συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις και που μέχρι χτες το βράδυ  μετρούσε, μόνο το ΚΚ Τουρκίας, 500 τραυματίες σε μέλη και στελέχη του. Είχε, βέβαια, και πάρα πολλούς συλληφθέντες, άλλους ακόμα αγνοούμενους.

Καταδικάζουμε την απροκάλυπτη επίθεση που δέχτηκε επίσης το ΚΚ Τουρκίας μέσα στα γραφεία του, στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής, από δυνάμεις καταστολής του τουρκικού κράτους, με αγριότητα, επίσης στο πολιτιστικό κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ» στη συνοικία Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης.»

Στη συνέχεια η πορεία συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια