GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στα πρόθυρα χειροδικίας με τα “παιδία των φαναριών” στην Ξάνθη

-«Ανυπόφορη η κατάσταση» αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής  -Παίζουν τους επαίτες και τους αστυνόμους… αλλά δεν δίνεται λύση Σε μεί...

-«Ανυπόφορη η κατάσταση» αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής 
-Παίζουν τους επαίτες και τους αστυνόμους… αλλά δεν δίνεται λύση

Σε μείζον κοινωνικό ζήτημα έχει εξελίχθη το ραγδαία αναπτυσσόμενο φαινόμενο των παιδιών των φαναριών στην πόλη της Ξάνθης, με τους οδηγούς να δυσφορούν και να φτάνουν σε πολλές των περιπτώσεων ακόμη και ένα βήμα πριν την χειροδικία. 

Σχεδόν σε κάθε φανάρι πλέον της πόλης συναντά κανείς ανήλικα παιδία, αθιγγάνους ή βουλγάρικης καταγωγής, να επαιτούν για μερικές υποδιαιρέσεις του ευρώ προσφέροντας ως αντάλλαγμα διάφορα προϊόντα (χαρτομάντιλα, λουλούδια) είτε απλώς ζητιανεύοντας. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η επαιτεία λαμβάνει χώρα με τις ευλογίες των γονέων, οι οποίοι εξωθούν τα παιδιά τους σε αυτή την πράξη, είτε παρατηρώντας τα από λίγα μέτρα μόλις μακριά είτε συμμετέχοντας και αυτοί στην πράξη της επαιτείας. 

Οδηγοί αναφέρουν πως σε περίπτωση που αρνηθούν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια τόσο στους ανήλικους επαίτες όσο και στους ενήλικες συγγένειες τους πέφτουν θύματα εξύβρισης, δέχονται χτυπήματα στα οχήματά τους ενώ κάποιοι σημειώνουν πως οι μικροί επαίτες δεν έχουν διστάσει ακόμη και να τους φτύσουν κατάμουτρα.  Οι διαπληκτισμοί ανάμεσα σε οδηγούς και επαίτες μέχρι στιγμής παραμένουν σε λεκτικά επίπεδα, ωστόσο είναι ορατός ο κίνδυνος η κατάσταση να ανατραπεί καθόσον δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα. 

Από την πλευρά της Αστυνομίας ακολουθείται η τακτική του «κλέφτες και αστυνόμοι», με καταγεγραμμένες τις περιπτώσεις όπου συλλαμβάνονται οι επαίτες, οδηγούνται στη δικαιοσύνη και έπειτα αφήνονται ελεύθεροι καταδεικνύοντας πως το πρόβλημα βρίσκει τις ρίζες του βαθιά στην έλλειψη κοινωνικών δομών και κράτους πρόνοιας, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη τέτοιου είδους συμπεριφορών στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. 

Ενδεχόμενα η περαιτέρω αστυνόμευση των σημείων όπου εντοπίζεται κυρίως το φαινόμενο μέσα στους δρόμους της πόλης να αποφέρει αποτελέσματα στον βαθμό του περιορισμού φαινομένων παιδικής επαιτείας, αλλά και εξάλειψης κάθε πιθανότητας εκδήλωσης ακραίων, σε κάθε περίπτωση, συμπεριφορών από πλευράς των οδηγών.   

Δεν υπάρχουν σχόλια