GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Ποτέ την Κυριακή” από την αγορά της Ξάνθης! Αντιδράσεις για το ΕΒΕΞ

-Στήνει κάλπες το Επιμελητήριο. Αντιδρά ο Εμπορικός Κόσμος της περιοχής -Σε ξένα χωράφια το Επιμελητήριο Ξάνθης… Κάλπη για τις δημόσιες ...

-Στήνει κάλπες το Επιμελητήριο. Αντιδρά ο Εμπορικός Κόσμος της περιοχής
-Σε ξένα χωράφια το Επιμελητήριο Ξάνθης… Κάλπη για τις δημόσιες υπηρεσίες!

Σε ξένα χωράφια φαίνεται πως μπαίνει το Επιμελητήριο Ξάνθης, το οποίο δια του προέδρου του ανέφερε πως θα στήσει κάλπες ζητώντας μεταξύ άλλων από τους πολίτες να αποφανθούν για το εάν πρέπει να ανοίγουν ή όχι οι δημόσιες υπηρεσίες τα Σαββατοκύριακα. Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του ΕΒΕΞ θα τοποθετούν κάλπες στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, με τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες της περιοχής να ψηφίζουν για το εάν θα πρέπει να ανοίγουν ή όχι τα καταστήματα τις Κυριακές.

Παράλληλα ωστόσο, ο κ. Στέλιος Μωραΐτης, πρόεδρος του ΕΒΕΞ, ανέφερε σε δηλώσεις του πως θα τοποθετηθεί και μια τρίτη κάλπη για το εάν θα πρέπει να ανοίγουν και οι δημόσιες υπηρεσίες. Η πρόθεση αυτή του κ. Μωραΐτη προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Ευστρατίου, ο οποίος μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα ανέφερε πως «δεν γνωρίζουν τα της δημόσιας διοίκησης, μου φαίνεται είναι παντελώς άσχετοι και πριν βγάλουν την οποιαδήποτε απόφαση θα έπρεπε να ρωτήσουν». 

Οργισμένη ήταν και η αντίδραση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμη Μίλκογλου, ο οποίος ανέφερε μιλώντας στην ίδια εκπομπή πως το πρόβλημα δεν είναι οι Κυριακές αλλά το «ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά». 

Χ. Ευστρατίου: «Ας λύσουν τα δικά τους προβλήματα»
«Καλό θα είναι το Επιμελητήριο να μείνει στα καθήκοντά του. Να προωθήσει τους επιχειρηματίες της πόλης μας προς τα έξω» σημειώνει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης για να συμπληρώσει πως «δεν μπορεί ο καθένας με πιστολιές στον αέρα να πλάσει ένα κάδρο για τον εαυτό του για τη μετέπειτα εξέλιξή του. Προσπαθεί το Επιμελητήριο να υποκαταστήσει το Υπουργείο Εσωτερικών;  Έχει μεριμνήσει το κράτος, υπάρχουν τα ΚΕΠ απογεύματα και Σαββατοκύριακα, υπάρχουν υπηρεσίες ελέγχου που πρέπει να δουλέψουν και δουλεύουν».

Ο ίδιος μάλιστα εξηγεί πως «ο καθένας πρέπει να λύσει τα δικά του προβλήματα. Ας βρούμε πρώτα δουλεία για τους άνεργους, να φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή μας και μετά ας πιάσουν όλα τα υπόλοιπα». 

Ε. Μίλκογλου: «Το πρόβλημα δεν είναι οι Κυριακές αλλά τα χρήματα»
«Δεν λείπει ο χρόνος από τον κόσμο αλλά τα χρήματα. Το πρόβλημα δεν λύνεται με 52 Κυριακές. Τουριστική περιοχή δεν είναι η Ξάνθη, είναι τα νησιά μας, είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όταν θα γίνουμε τουριστικός προορισμός  τότε το συζητάμε» αναφέρει για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου, ενώ σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του ΕΒΕΞ για να στήσει κάλπες σημειώνει πως  «δεν ξέρω με ποια λογική γίνεται αυτό. Το Σάββατο άλλωστε οι επιχειρηματίες δουλεύουν, άλλωστε δεν ξέρουμε και πως θα γίνει η διαδικασία. Δηλαδή θα ψηφίζει κανείς με την επίδειξη της ταυτότητας, ή θα μπορεί να πηγαίνει αρκετές φορές;».

Ο ίδιος μάλιστα συμπληρώνει πως «ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του; Οι Κυριακές όμως το μόνο που θα επιφέρουν σε όλους μας είναι το κλείσιμο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια