GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Λουκέτο στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού στον Έβρο

Με ικανοποίηση αποδέχθηκαν οι Αστυνομικοί του Έβρου την απόφαση της ηγεσίας τους να προχωρήσει από την Παρασκευή στην κατάργηση του Τμήματ...

Με ικανοποίηση αποδέχθηκαν οι Αστυνομικοί του Έβρου την απόφαση της ηγεσίας τους να προχωρήσει από την Παρασκευή στην κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, καθώς όπως έχει επισημανθεί επανειλημμένως και στο παρελθόν αυτό δεν πληρούσε τις βασικές συνθήκες υγιεινής και ασφαλείας. 

Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου  είχε επισημάνει την ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα του κτιρίου που είχε επιλεγεί για την στέγαση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού τόσο από πλευράς υγιεινής όσο και ασφάλειας, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο ως είναι γνωστό χρησιμοποιείτο ως  αποθήκη συγκέντρωσης σιτηρών της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών.

«Μετά από κάποιες μετατροπές «βαφτίστηκε» χώρος κράτησης παράνομων μεταναστών όπου βεβαίως οι συνθήκες κράτησης αυτών των ανθρώπων αλλά και οι συνθήκες εργασίας των αστυνομικών υπαλλήλων ήταν άθλιες» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Αστυνομικοί συμπληρώνοντας πως «όλα αυτά τα χρόνια πρώτοι φωνάζαμε να καταργηθούν τα κρατητήρια της συγκεκριμένης υπηρεσίας κάτι που επισημαίνονταν και από τις διάφορες επιτροπές που επισκεπτόταν κατά  καιρούς τον συγκεκριμένο χώρο. Τα τελευταία δε τρία χρόνια ή ένωσή μας με συνεχή υπομνήματα και παρεμβάσεις προς την Πολιτική και Φυσική ηγεσία μας αλλά και προς οποιονδήποτε άλλο κρατικό αρμόδιο φορέα (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Υγείας, Εσωτερικών κλπ) αναδείκνυε κάθε φορά το μεγάλο αυτό πρόβλημα και ζητούσε άμεση κατάργηση της λειτουργίας των κρατητηρίων του Τ. Σ. Φ. Τυχερού».

Η κατάργηση του κρατητηρίου του Τ.Σ.Φ. Τυχερού ανακοινώθηκε και επισήμως στην πρόσφατη συνάντηση των Αστυνομικών του Έβρου με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ, καθώς και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης Ταξίαρχο κ. Ιωακείμ ΤΣΟΥΚΝΑΔΗ ο οποίος από την πλευρά του είχε προβεί στις απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες, για την προώθηση του αιτήματος των Αστυνομικών Υπαλλήλων. 

«Μετά από αυτή την εξέλιξη αποδέχτηκε για μια ακόμη φορά ότι όταν υπάρχει αγώνας με συνέπεια και υπευθυνότητα και φυσικά συνεργασία της Διοίκησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αστυνομικών υπαλλήλων υπάρχει θετικό αποτέλεσμα» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι Αστυνομικοί του Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια