GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αφύλακτο και αβοήθητο το Δάσος της Δαδιάς στον Έβρο!

-Τραγικές οι ελλείψεις σε πόρους και προσωπικό στον Φορέα Διαχείρισης της περιοχής  -Έχει μείνει χωρίς φύλακα… προγραμματίστηκαν προσλήψ...

-Τραγικές οι ελλείψεις σε πόρους και προσωπικό στον Φορέα Διαχείρισης της περιοχής 
-Έχει μείνει χωρίς φύλακα… προγραμματίστηκαν προσλήψεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ

Εκτεθειμένο στο έλεος εμπρηστών και λαθροκυνηγών βρίσκεται το Δάσος της Δαδιάς, το οποίο έχει μείνει χωρίς φύλαξη λόγω ελλείψεων προσωπικού και πόρων που παρουσιάζονται στον Φορέα Διαχείρισης του δάσους στον Έβρο. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φ.Δ. του Δάσους Δαδάς – Λευκίμης – Σουφλίου, στον Έβρο, κ. Γιώργο Δεμερίδη, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας φύλακας στο δάσος, ενώ παρά τον αρχικό προγραμματισμό για την πρόσληψη 11 ατόμων, αυτός δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, λόγω έλλειψης πόρων.  

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο τοπικά, καθώς στο σύνολο των Φ.Δ. της χώρας παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις σε πόρους, υλικοτεχνική υποστήριξη αλλά και προσωπικό που σε πολλές των περιπτώσεων οδηγούν ακόμη και στο λουκέτο. Μάλιστα, στην περίπτωση του Φ.Δ. της Δαδιάς αυτός φιγούραρε προσφάτως και στη λίστα των υπό κατάργηση φορέων της Περιφέρειας ΑΜΘ. 

Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πέρσι στην περιοχή του Έβρου είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 60.000 στρέμματα πευκοδάσους μέσα στα όρια της προστατευόμενης περιοχής της Δαδιάς, ενώ σε περίπτωση που η δασική υπηρεσία παραμείνει αποδυναμωμένη φαντάζει ορατό ένα ακόμη πιο καταστροφικό σενάριο για την περιοχή.  

«Τα πάντα λειτουργούν εθελοντικά αυτή τη στιγμή. Η παύση πληρωμών ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των φορέων. Η περίοδος πυροπροστασίας έχει ξεκινήσει και οφείλουμε να είμαστε σε επιφυλακή» αναφέρει η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας για το Φυσικό Περιβάλλον του WWF κα Ιόλη Χριστοπούλου, προσθέτοντας πως «με όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί είναι αβέβαιο αν θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις προστατευόμενες περιοχές από την λαθροϋλοτομία, τη λαθροθηρία και τις πυρκαγιές αλλά και την αυθαίρετη δόμηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια