GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


"Κούρεμα" πάνω από 75% σε άνεργη δανειολήπτρια από την Καβάλα

Σημαντικό "κούρεμα" των οφειλών που ξεπερνά το 75%, εξαίρεση της α' κατοικίας από εκποίηση και μηδενικές καταβολές για τα επ...

Σημαντικό "κούρεμα" των οφειλών που ξεπερνά το 75%, εξαίρεση της α' κατοικίας από εκποίηση και μηδενικές καταβολές για τα επόμενα 4 χρόνια, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καβάλας για άνεργη δανειολήπτρια - μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.

Οι συνολικές οφειλές της από δάνεια (στεγαστικό, καταναλωτικά) φτάνουν τα 270.000 ευρώ. 
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι λόγω της δυσμενούς αλλαγής των οικονομικών συνθηκών της δανειολήπτριας, η οποία για περιορισμένο ακόμη χρονικό διάστημα θα λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και ουσιαστικά ζει με την συνεισφορά συγγενών και φίλων, 
αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πιστωτές της.

Για τους παραπάνω λόγους, όπως διαβάζουμε στο Thousandnews, απαλλάσσεται σχεδόν από το 75% των οφειλών της και ως εκ τούτου θα κληθεί να αποπληρώσει μόλις 72.000 ευρώ σε βάθος 20ετίας, για την καταβολή του 85% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας της.

Μάλιστα, το ποσόν αυτό θα κληθεί να το αποπληρώσει μετά από τη συμπλήρωση 4 ετών, πληρώνοντας μηνιαία δόση ύψους 300 ευρώ. Σε νέα δικάσιμο, που ορίστηκε για τις 4 Απριλίου 2014, το δικαστήριο θα επανεξετάσει την ενδεχόμενη αλλαγή των οικονομικών συνθηκών της δανειολήπτριας.

Άλλες δύο θετικές αποφάσεις για άνεργους δανειολήπτες μέλη του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Λίγες ημέρες πριν την κατακρεούργηση του νόμου - καταφύγιο για τους δανειολήπτες, του νόμου 3869/2010, τα ειρηνοδικεία Αλμωπίας και Βασιλικών εξέδωσαν δύο εξαιρετικές αποφάσεις που περιλαμβάνουν ένα σημαντικό ποσοστό "κουρέματος" της οφειλής αλλά κι η εξαίρεση της πρώτης κατοικίας από την εκποίηση.

Στην πρώτη περίπτωση, το Ειρηνοδικείο Αλμωπίας αποφάσισε την προστασία της πρώτης κατοικίας και κούρεμα περίπου 20.000ευρώ της οφειλής για άνεργη με προβλήματα υγείας. 
Το δικαστήριο έκρινε οτι η δανειολήπτρια απαλλάσσεται από το βάρος των 20.000 ευρώ και παράλληλα επεδίκασε την συρρίκνωση της μηνιαίας δόσης που θα καταβάλλει προς τους πιστωτές της, από τα 800 ευρώ στα 159 ευρώ το μήνα.

Μόνο το στεγαστικό του δάνειο θα κληθεί να αποπληρώσει ένα ζευγάρι, που ένας εκ των δύο είναι άνεργος κι ο άλλος μόλις συνταξιοδοτήθηκε, είδε τη σύνταξη του να χάνει το μεγαλύτερο κομμάτι της.
Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο Βασιλικών αποφάσισε τη διάσωση της πρώτης κατοικίας, του αυτοκινήτου κι ενός αγροτεμαχίου που ανήκουν στο εν λόγω ζευγάρι δανειοληπτών.
Επίσης, το δικαστήριο έδωσε περίοδο χάριτος μέχρι το 2015 για να αποπληρώσει τις οφειλές του, λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική συρρίκνωση των οικογενειακών αποδοχών.

Το Ειρηνοδικείο Βασιλικών αποφάσισε σημαντικό κούρεμα στις οφειλές το ζευγαριού που από 84.000 ευρώ, οι οφειλέτες θα κληθούν να αποπληρώσουν περίπου 68.000 ευρώ. 
Το δικαστήριο αξιολογώντας τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την οικογένεια αποφάσισε μόνο την αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου εξαιρώντας από την υποχρέωση αποπληρωμής των καταναλωτικών δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια