GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΞΑΝΘΗ: 7μήνες φυλακή για ξυλοδαρμό εκπαιδευτικού!

-Καταγγέλλουν ρατσιστική επίθεση από τη Χρυσή Αυγή τα θύματα  -Εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση που είχε απασχολήσει το 2012 την π...

-Καταγγέλλουν ρατσιστική επίθεση από τη Χρυσή Αυγή τα θύματα 
-Εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση που είχε απασχολήσει το 2012 την περιοχή 

Σε 7 μήνες φυλακή  με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε ένας 30χρόνος ημεδαπός ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μουσουλμάνο εκπαιδευτικό έξω από τον χώρο των ΚΤΕΛ Ξάνθης. Η υπόθεση αφορά ξυλοδαρμό που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2012, οπότε και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο 30χρόνος Κ.Τ., κάτοικος της περιοχής, ο οποίος κατηγορείται ότι άσκησε σωματική βία στον μουσουλμάνο εκπαιδευτικό, μέλος της «Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή». 

Στις 21 Σεπτεμβρίου το Μονομελές Πλημμελειοδικείο  Ξάνθης είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 8μηνών με τριετή αναστολή στον 30χρόνο, καθώς από την ακροαματική διαδικασία είχε προκύψει ότι η ενοχή του. 

Ο ίδιος άσκησε έφεση η οποία και εκδικάστηκε το πρωί της Τρίτης 25.06.2013 από το Τριμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης το οποίο επίσης αναγνώρισε την ενοχή του, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 7 μηνών. 

Το κατηγορητήριο
Τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και ακόμη ένα μέλος της «Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» κατήγγειλαν τον Σεπτέμβριο ότι ενώ προχωρήσουν σε αφισοκόλληση αντιρατσιστικού υλικού δέχθηκαν επίθεση έξω από τα ΚΤΕΛ Ξάνθης από μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν σοβαρά τον μουσουλμάνου εκπαιδευτικό Τ.Μ. χτυπώντας τον στο κεφάλι και στο σώμα.

Από τη μεριά του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης ότι δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και πως ουδέποτε ξυλοκόπησε τον εκπαιδευτικό και πως ο ίδιος είχε βρεθεί τυχαία στο σημείο του επεισοδίου. Στη δεύτερη εκδίκαση, τόσο ο μάρτυρας υπεράσπισής του όσο και ο ίδιος ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι δύο τους βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πως ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό και μετέβησαν στο σημείο, χωρίς ο ίδιος να εμπλακεί στον ξυλοδαρμό. 

Το Δικαστήριο καταδίκασε για δεύτερη φορά τον 30χρόνο για απλή σωματική βλάβη και οπλοκατοχή.    

Δεν υπάρχουν σχόλια