GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και άλλα τινά / ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ έψαχναν και Επιμελητήριο δεν έβρισκαν το πρωί του Σαββάτου οι Ξανθιώτες καθώς παρά το ότι, όπως είχε αναφερθεί στην τελευταία...

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ έψαχναν και Επιμελητήριο δεν έβρισκαν το πρωί του Σαββάτου οι Ξανθιώτες καθώς παρά το ότι, όπως είχε αναφερθεί στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΒΕΞ, θα προχωρούσε στη σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης της περιοχής για το άνοιγμα ή μη των μαγαζιών τις Κυριακές, και μάλιστα δια της τοποθέτησης καλπών, αυτό δεν συνέβη. 

Φαίνεται πως ούτε τις ίδιες τις προτάσεις τους δεν πιστεύουν ορισμένοι, καθώς θα περίμενε κανείς τουλάχιστον αυτοί που θέτουν μια πρόταση τουλάχιστον να τη στηρίζουν και στην πράξη. Αλλιώς πρόκειται για λόγια του αέρα, ή όπως λέει και ο λαός να χαμε να λέγαμε! Ή μήπως να χαμε να ακούγαμε… γιατί ειλικρινά έχουμε κουραστεί να ακούμε και να ακούμε και αποτέλεσμα ουδέν!  

ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ του εμβλήματος της Περιφέρειας ΑΜΘ έθεσε ως πρόταση η Επιτροπή Ανάπτυξης (μόνο στα λόγια φυσικά), θέμα που θα απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Βέβαια την αλλαγή νοοτροπίας και προσανατολισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία φαίνεται να διακατέχεται από μια αδικαιολόγητα υπερβολική έπαρση για τα έργα και τις δράσεις της, που επανειλημμένως ζητά η τοπική κοινωνία κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να τη θέσει προς συζήτηση. 

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να θέσουν εαυτούς στο κάδρο ξεσκονίζοντας «περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαίς» και παρουσιάζοντας ως δια μαγείας λύσεις και μάνες εξ ουρανού. Βρίσκουν και φιλικές πένες να γράφουν για τα κατορθώματα τους και μετά κοιμούνται ήσυχοι! Ξεχνούν ωστόσο πως παρά την παραπληροφόρηση, κατευθυνόμενη, εξαγοράσιμη και εσκεμμένη, τα έργα τους παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένα στις μνήμες του εκλογικού σώματος και κάθε που καταφεύγει στις κάλπες όλο και περισσότεροι εξ αυτού αλλάζουν στάση, αξιολογώντας και στην πράξη την πολιτική τους αποτελεσματικότητα. Κάποτε έπεφταν βροχή τα λουκέτα, και μάλιστα σε εποχές που σάπιο κουκούτσι καρποφορούσε και σήμερα οι τότε εξολοθρευτές προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Άλλη μια σοφή ρήση του λαού έρχεται στο νου, περί κατσίκας και κουκουτσιών…

ΤΙ ΞΑΦΝΙΚΗ πρεμούρα έχει πιάσει ορισμένες πυθίες της περιοχής να βρουν τον επόμενο δήμαρχο της Ξάνθης, και επιδίδονται μάλιστα σε σεναριολογία μεγατόνων διανθισμένη από λεπτομέρειες – αποκυήματα της φαντασίας τους; Διεργασίες και ζυμώσεις γίνονται πολλές, αυτό είναι γεγονός, αλλά όποιος δεν θέλει να πολιτευτεί σαράντα χρόνια θα ζυμώνει. Εύκολο να θέτεις εαυτόν στο κάδρο, να δέχεσαι πιέσεις από παντού και λίγο πριν φτάσεις στον γκρεμό να κάνεις την επιλογή, τη χείριστη πάντα, να φαντάζει ως την πρώτη σου προτεραιότητα. Ζωντοχήρες πολιτικών ανδρών καλά θα κάνουν να μαζέψουνε τα δάκρια τους και μάλιστα πριν βγουν την επόμενη φορά να κλάψουν για τον Δήμαρχο που χάνουν, ας αναλογιστούν τι κλάμα έχει ρίξει αυτή η δύσμοιρη η πόλη που έλαχε να πέσει στα χέρια ανικάνων, επί σειρά ετών, ενώ για ακόμη μια φορά βρίσκεται ένα βήμα πριν την πολιτική της αυτοκτονία! Προσοχή σε αυτόν που θα τραβήξει αυτή τη φορά την σκανδάλη….       

Δεν υπάρχουν σχόλια