GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δίνουν “ψίχουλα” στον δήμο Ξάνθης για την αντιπυρική περίοδο!

-«Είπα στον Υπουργό να πάρει τα 30.000 ευρώ που μας δίνει και να τα δώσει κάπου αλλού» ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης  -Δυσαρεστημένος ο ίδιο...

-«Είπα στον Υπουργό να πάρει τα 30.000 ευρώ που μας δίνει και να τα δώσει κάπου αλλού» ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης 
-Δυσαρεστημένος ο ίδιος από την κατανομή των πόρων για την αντιπυρική περίοδο.

Δυσαρεστημένος παρουσιάστηκε ο δήμαρχος Ξάνθης για την κατανομή των πόρων στους δήμους και τους ΟΤΑ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το να χρηματοδοτείται ο δήμος Ξάνθης με λιγότερα χρήματα απ’ ότι ένας δήμος της Αττικής, δεδομένης και της μεγάλης ορεινής έκτασης του δήμου που παρουσιάζει έντονη βλάστηση και μπορεί άμεσα να κινδυνεύσει από πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς. 

«Εγώ είπα στον Υπουργό πως με 30.000 ευρώ δεν μπορώ να καθαρίσω και να προστατεύσω έναν ορεινό όγκο τόσο δασώδη και τόσο μεγάλο όσο του δήμου Ξάνθης» ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης σχολιάζοντας την πρόσφατη σύσκεψη για την πυροπροστασία που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της ΑΜΘ καθώς και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόσο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης όσο και ο δήμαρχος Δράμας εξέφρασαν εντόνως τα παράπονά τους στον Υπουργό για την ελλιπή χρηματοδότησή τους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, με τον δήμαρχο Ξάνθης σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν στη σύσκεψη να σημειώνει πως «ο δήμαρχος Παρανεστίου είπε εγώ έχω έναν υπάλληλος και εάν νομίζετε ότι με αυτόν μπορώ να καθαρίσω όλη την περιοχή πείτε το μας. Εγώ χαριτολογώντας του είπα ότι έχετε πολλά μοναστήρια θα βάλετε τις μοναχές να προσεύχονται να μην πάρει φωτιά το δάσος». 

Το θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από σχετική ερώτηση του κ. Γιώργου Κολλάρου, επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση. Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα του κ. Κολλάρου ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε πως «εγώ δεν δέχομαι ο δήμος Ξάνθης να παίρνει τα ίδια λεφτά με έναν δήμο της Αθήνας που είναι αμφίβολο ένα έχει πέντε πάρκα μέσα στα όρια του. Περιμένουμε να δούμε, ο Υπουργός είπε ότι θα δει τον τρόπο χορήγησης των χρημάτων για την πυροπροστασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια