GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φυλάκιση 9 μηνών και 7.500 πρόστιμο στον διαχειριστή του XanthiPress.gr

Ποινή φυλάκισης 9 μηνών κατά συγχώνευση και χρηματικό πρόστιμο 7.500 ευρώ επέβαλε το πρωί της Παρασκευής το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης ...


Ποινή φυλάκισης 9 μηνών κατά συγχώνευση και χρηματικό πρόστιμο 7.500 ευρώ επέβαλε το πρωί της Παρασκευής το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης στον δημοσιογράφο και διαχειριστή του XanthiPress.gr κ. Γιάννη Σιδηρόπουλο. 

Ο 38χρόνος δημοσιογράφος συνελήφθη στις 26 Ιανουαρίου 2013 με τη διαδικασία του αυτοφώρου για παράβαση της νομοθεσία περί ραδιοσταθμών, διότι κατείχε παράνομα, εντός σακιδίου, έναν απενεργοποιημένο φορητό πομποδέκτη, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, ήταν προσυντονισμένος σε φάσμα συχνοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρωί της Παρασκευής και μετά από μια αναβολή πραγματοποιήθηκε η δίκη με τον δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον δημοσιογράφο για παράβαση του άρθρου 1 παρ. 5Α΄ του Ν. 2801/2000 («Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις») κατ’ εξακολούθηση και  παράβαση του άρθρου 1 παρ. 5Β΄ του Ν. 2801/2000 κατ’ εξακολούθηση, καταδικάζοντάς τον πρωτόδικα με ποινή φυλάκισης 9 μηνών κατά συγχώνευση και για τα δύο αδικήματα καθώς και επιβολή χρηματικού προστίμου 7.500 ευρώ με τριετή αναστολή.

Δικηγόρος υπεράσπισης του κ. Σιδηρόπουλο ήταν ο κ. Θανάσης Ξυνίδης, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισής του κατέθεσαν ο δημοσιογράφος κ. Στέλιος Κούλογλου, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ κ. Μάκης Βοϊτσίδης καθώς και ένας εκ των ιδιοκτητών του τηλεοπτικού σταθμού Κανάλι 6 κ. Κώστας Κανάτας. Ως μάρτυρες κατηγορίας παρουσιάστηκαν ο εκδότης της Εφ. Μαχητής κ. Πάνος Παπαδόπουλος και ο εκδότης της Εφ. Αδέσμευτη κ. Ιπποκράτης Γαλάτης, ενώ στο δικαστήριο κατέθεσε και ο αστυνομικός που προχώρησε στη σύλληψη του δημοσιογράφου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου με ποινή φυλάκισης 6 και 10 μηνών και για τα δύο αδικήματα.