GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο!

Ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης εμφανίστηκαν οι επ...


Ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης εμφανίστηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης. 

«Οι εκλογές τελείωσαν, τέθηκαν τα προβλήματα και μας ενδιαφέρει πλέον η επόμενη ημέρα, τα προβλήματα δεν περιμένουν πρέπει να τρέξουμε και να παλέψουμε γιατί τα προβλήματα θα είναι παρά πολλά» σημειώνει ο πρόεδρος ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ κος Άγγελος Μπεμπεκίδης, εξηγώντας πως οι εργαζόμενοι έχουν προσδοκίες από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης η οποία πρέπει να αντιδράσει άμεσα και να αναλάβει δράσεις. 

«Εδώ και έξι χρόνια με έγγραφα καταθέτουμε τα προβλήματά μας στη ΓΣΕΕ και τους τα έχουμε θέσει αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον Νομό της Ξάνθης. Από εκεί και πέρα η ΓΣΕΕ με τη σειρά της είναι υποχρεωμένη να κάνει τις παρεμβάσεις της για να μπορέσουμε όλοι μαζί να παλέψουμε το θηρίο που λέγεται ανεργία» συμπληρώνει ο ίδιος. 

Από τη μεριά του ο επικεφαλής του συνδυασμού της ΔΑΚΕ κος Σπύρος Παπαχρήστου, σχολιάζοντας το γεγονός πως για πρώτη φορά πλέον της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ και άλλες παρατάξεις καταλαμβάνουν έδρα στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έκανε λόγο για μια μεταστροφή του εκλογικού κλίματος. «Οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο είναι σαν τις εθνικές. Πλέον οι αυτοδυναμίες καταργούνται με τη θέληση του λαού, στην προκειμένη περίπτωση με τη θέληση των εργαζομένων» ανέφερε ο κος Παπαχρήστου εξηγώντας πως «ο κόσμος προσανατολίζεται  σε άλλες κατευθύνσεις και καλά κάνει. Πλέον ο κόσμος ψάχνει να βρει σανίδα σωτηρίας, δεν έχει εμπιστοσύνη στα μεγάλα κόμματα και καλά κάνει».  

Για μια ψήφο μπροστά η ΠΑΣΚΕ!
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης το απόγευμα της Τρίτης, με την παράταξη της ΠΑΣΚΕ να αναδεικνύεται πρώτη με διαφορά μόλις μιας ψήφου. 

Η παράταξη του κου Άγγελου Μπεμπεκίδη, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 49 ψήφους τη στιγμή που η παράταξη της ΔΑΚΕ, με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Παπαχρήστου να ακολουθεί με μόλις μια ψήφο διαφορά συγκεντρώνοντας 48 ψήφους. Η ΠΑΣΚΕ καταλαμβάνει έξι έδρα ενώ η ΔΑΚΕ πέντε. Ακολουθούν με μια έδρα η παράταξη της ΕΣΑΚ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και συγκέντρωσε 11 ψήφους και ο ανεξάρτητος συνδυασμό του κ. Ανδρεάδη, που στηρίχθηκε από τον συνδικαλιστή του Καζίνο κ. Γρηγόρη Στογιαννίδη και που συγκέντρωσε 11 ψήφους καταλαμβάνοντας μια έδρα. Η παράταξη Αυτόνομη Παρέμβαση συγκέντρωσε 7 ψήφους χωρίς να καταφέρει να καταλάβει έδρα.  

Η εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης ολοκληρώθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας όποτε άρχισε και η καταμέτρηση των ψήφων.  

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ξάνθης
Η Γραμματεία Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους του ΕΚΞ που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Οι ταξικές δυνάμεις για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία εκλέγουν εκπρόσωπο στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, τον Κώστα Βογιατζή.

Ωστόσο, παρά το θετικό γεγονός της εκλογής εκπροσώπου των ταξικών δυνάμεων στη Διοίκηση του ΕΚΞ, παραμένουν εξαιρετικά αρνητικοί οι συσχετισμοί, αποτέλεσμα βέβαια και της ύπαρξης δεκάδων αντιπροσώπων από σωματεία – σφραγίδες. 

Αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες, ακόμα πιο αποφασιστικά το επόμενο διάστημα θα δράσουμε στην κατεύθυνση οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων και των ανέργων σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για ΔΣ
2013
2010
ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ
130      13  έδρες
153      13 έδρες
ΨΗΦΙΣΑΝ
126
153
Α/Λ
-----
2
ΕΓΚΥΡΑ
126
151
ΕΣΑΚ (ΠΑΜΕ)
11         1
3           0
ΠΑΣΚΕ
49         6
84         8
ΔΑΚΕ
48         5
61         5
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
11         1
3           0
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΕΡΕΜΒΑΣΗ
7           0
--------