GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκδικάστηκε η αγωγή Χατζηευαγγέλου κατά του συνδυασμού Μίχογλου!

-Πρόκειται για μια αγωγή του δημάρχου Τοπείρου κατά του συνδυασμού Μίχογλου και μια αγωγή του συνδυασμού Χατζηευαγγέλου κατά του συνδυασμο...

-Πρόκειται για μια αγωγή του δημάρχου Τοπείρου κατά του συνδυασμού Μίχογλου και μια αγωγή του συνδυασμού Χατζηευαγγέλου κατά του συνδυασμού Μίχογλου
-Αγωγές κατατέθηκαν και στον Ακρίτα τον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και το ThrakiToday.com που φιλοξένησαν τη συνέντευξη Μίχογλου!


Το μεσημέρι της Τετάρτης εκδικάστηκαν οι αγωγές που κατέθεσε η συμπολίτευση κατά της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Τοπείρου καθώς και ΜΜΕ της Ξάνθης, για καταγγελίες του συνδυασμού του κ. Θωμά Μίχογλου που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες κατατέθηκαν εγγράφως στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. 

Μετά την κινητοποίηση από πλευράς του συνδυασμού του κ. Μίχογλου, που κατέθεσε το υπόμνημα-αναφορά στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο παρουσιάζονταν μια σειρά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση στον δήμο Τοπείρου από πλευράς της συμπολίτευσης (εικονικά τιμολόγια, χρέη προς το δημόσιο, οικισμοί του δήμου χωρίς υδρόμετρα κ.λπ) τόσο  ο δήμαρχος Τοπείρου όσο και ο συνδυασμό τους απάντησαν με αγωγές κατά της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και της εταιρίας που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και της Εφ. Ακρίτας, μέσα που φιλοξένησαν τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.

Παρουσία του δημάρχου Τοπείρου, κου Στέλιου Χατζηευγγέλου λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης και υπό τη σκιά της 15μηνης ποινής φυλάκισης που επεβλήθη την Τρίτη στον κ. Χατζηευαγγέλου για παράβαση καθήκοντος ξεκίνησε η εκδίκαση των αγωγών.

Συνήγοροι υπεράσπισης της αντιπολίτευσης ήταν οι κύριοι Χρήστος Καρολίδης, Απόστολος Πασλάκης και Στέργιος Γιαλάογλου, ενώ πολιτική αγωγή ο κος Θανάσης Ξυνίδης.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Χατζηευαγγέλου και του συνδυασμού του κατέθεσε ο κος Παναγιώτης Μιχαηλίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως η αντιπολίτευση πρέπει να ασκεί έλεγχο στη συμπολίτευση αλλά έπρεπε πριν προχωρήσει στην κοινοποίηση των καταγγελιών της να αναμένει την απόφαση των ελεγκτικών αρχών. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο κος Ανέστης Καλιγάς, ο οποίος ανέφερε από την προσωπική του εμπειρία γνωρίζει πως υπάρχει απροθυμία από την πλευρά της συμπολίτευσης να απαντήσει στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης και να δώσει στοιχεία στον έλεγχο που αυτή επιθυμεί να ασκεί, χαρακτηρίζοντας τη λειτουργία του δήμου ως «ένα κλειστό κύκλωμα», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως «δεν θέλουν έλεγχο γιατί υπήρχε πάντα η λογική του σκασμού, υπήρχαν στεγανά».