GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Οι νεκροί άνδρες δεν βιάζουν»… προκλητικά συνθήματα στην Ξάνθη!

-Μοίραζαν φυλλάδια με συνθήματα όπως «οι νεκροί άνδρες δεν βιάζουν» και «Ελλάς, Ελλήνων βιαστών» και κρατούσαν πανό με τουρκικά συνθήμα...


-Μοίραζαν φυλλάδια με συνθήματα όπως «οι νεκροί άνδρες δεν βιάζουν» και «Ελλάς, Ελλήνων βιαστών» και κρατούσαν πανό με τουρκικά συνθήματα!

“Στα χέρια” ακραίων κύκλων που προάγουν το μίσος και τον διχασμό φαίνεται πως βρέθηκε για ακόμη μια φορά η Θράκη και πιο συγκεκριμένα η Ξάνθη… Ο λόγος φυσικά για την κατά τα άλλα φιλήσυχη πορεία κατά της βίας ενάντια στις γυναίκες που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ξάνθη. 

Οι διοργανωτές της όλης εκδήλωσης έδειξαν εξ’ αρχής ένα επιθετικό και αδικαιολόγητα εχθρικό προφίλ, κάτι που δεν έλειψε ακόμη και από τη σαββατιάτικη συγκέντρωση. Πολλοί μάλιστα εκ των συμμετεχόντων ξαφνιάστηκαν από τα συνθήματα αλλά και τα φυλλάδια που διανέμονταν κατά τη διάρκεια της πορείας, με το «Ελλάς Ελλήνων Βιαστών» και το «οι νεκροί άνδρες δεν βιάζουν, καλύτερα θύτες παρά θύματα», που αναγράφονταν σε μικρά φυλλάδια που πετούσαν στους δρόμους της πόλης οι διαδηλωτές, να προκαλούν ποικιλόμορφες αντιδράσεις. Παράλληλα, κάποια από τα πανό των διαδηλωτών ήταν γραμμένα στην τουρκική γλώσσα, γεγονός που ενδεχομένως να εγείρει ερωτηματικά δεδομένων και των κατά καιρούς αμφιλεγόμενων δράσεων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. 

Μάλιστα, παρά το γεγονός πως στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση τόσο από τη ΕΛΜΕ όσο και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης για το ύφος και το περιεχόμενο των συνθημάτων, που μόνο τη βία και την επιθετικότητα δεν καταδικάζουν αλλά την καλλιεργούν παροτρύνοντας παράλληλα σε ακραίες μορφές έκφρασής της. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός μάλιστα πως λίγες ημέρες πριν το συλλαλητήριο οι διοργανωτές αυτού είχαν καταφερθεί με άκρως επικριτικά και προσβλητικά σχόλια κατά των ΜΜΕ.