GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ηχηρό ΟΧΙ της Θράκης στην εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα! (+VIDEO)

Με διαδηλωτές πλημμύρισε το μεσημέρι της Δευτέρας η πόλη της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του πανθρακικού συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε ...

Με διαδηλωτές πλημμύρισε το μεσημέρι της Δευτέρας η πόλη της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του πανθρακικού συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε έξω από το δημαρχείο της πόλης και κατά τη διάρκεια της οποίας για ακόμη μια φορά εκφράστηκε η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην αδειοδότηση της εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα. 

Πλήθος κόσμου τόσο από τον Έβρο όσο και από την Ξάνθη και την Κομοτηνή έδωσαν το παρών και κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ξεχύθηκαν στους δρόμους τη Αλεξανδρούπολης διαδηλώνοντας ειρηνικά.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι, με δύο μαθητές να ανεβαίνουν στο βήμα που είχε στηθεί έξω από το δημαρχείο της πόλης παίρνοντας τον λόγο και εκφράζοντας τη δική του αρνητική θέση στην εξόρυξη του χρυσού. Ακολούθησαν οι ομιλίες του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Βαγγέλη Λαμπάκη, του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Άρη Γιαννακίδη, καθώς και του δημάρχου Καβάλας, κ. Κώστα Σιμιτσή. Μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου ο κος Λαμπάκης δεν δίστασε απευθυνόμενος προς τους επίδοξους επενδυτές να τονίσει με νόημα «μολών λαβέ».   

Τον λόγο μετά πήραν οι συγκεντρωμένοι πολίτες που αντί για ομιλία πραγματοποίησαν πορεία στην Αλεξανδρούπολη, φωνάζοντας συνθήματα κατά της επένδυσης, φορώντας μάσκες οξυγόνου ξεκαθαρίζοντας πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους. 

Υπενθυμίζεται πως η τοπική κοινωνία αντιδρά στην εξόρυξη του χρυσού εκφράζοντας τις αντιρρήσεις της για την καταστροφή του περιβάλλοντος που θα προκληθεί με την έναρξη  επένδυσης καθώς και στο «φτηνό» ξεπούλημα του υπόγειου πλούτου της περιοχής σε μια εταιρία του εξωτερικού.