GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μικροί «Πικάσο» στην Ξάνθη στέλνουν τα δικά τους ειρηνικά μηνύματα

Παιδιά όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά του πλανήτη, παρουσίασαν τον δικό τους κόσμο μέσα από τη ζωγραφική και οι ενήλικες, για πολλοστ...


Παιδιά όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά του πλανήτη, παρουσίασαν τον δικό τους κόσμο μέσα από τη ζωγραφική και οι ενήλικες, για πολλοστή φορά, "ανακάλυψαν" ότι ο παιδικός κόσμος κρύβει ομορφιά, αγωνία, ελπίδα, αγάπη.

Η θεματολόγια της 6ης Biennale Παιδικής Ζωγραφικής 2012 -2013 , "Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά", ήταν αυτή που ενέπνευσε και παρακίνησε δεκάδες εκατοντάδες παιδιά από 134 χώρες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Μουσείου Παιδικής Τέχνης "Οικουμένη", που εδρεύει στη Συδινή Ξάνθης και να παρουσιάσουν ό,τι πιο όμορφο είχαν μέσα στην ψυχή τους.

Ο 11χρονος μαθητής της στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζερενίδης και η 13χρονη Ζωή Ξανθοπούλου, μαθήτρια της β’ τάξης γυμνασίου, συγκαταλέγονται μεταξύ των παιδιών που κέρδισαν δύο από τα πρώτα βραβεία Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης. Μέσα από ένα καράβι που πλέει στη θάλασσα και μέσα από μια πύλη που απεικονίζει μνημεία της αρχαίας Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος και η Ζωή, αντίστοιχα, παρουσίασαν πώς βλέπουν με τα δικά τους μάτια την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Στην 6η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής, που διοργανώθηκε από το Μουσείο, με τη συνδρομή της UNESCO, τη συμβολή του Υπουργείου Παιδείας και των πρεσβειών της Ελλάδας στο εξωτερικό συμμετείχαν συνολικά 130.000 παιδιά από 134 χώρες που εντάσσονται σε 930 φορείς (σχολεία, σύλλογοι, παιδικά μουσεία). Από την Ελλάδα συμμετείχαν 7380 παιδιά από 87 πόλεις.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν συνολικά επτά άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ήταν οι: Ismet Serefoglou, καλλιτέχνης εκπαιδευτικός (Τουρκία), Vasilie Vasilevf, καλλιτέχνης εκπαιδευτικός (Βουλγαρία), Carmen Rodriguez, καλλιτέχνης εκπαιδευτικός (Περού), Γιάννης Δανδαλιάρης, ιστορικός τέχνης (Ελλάδα), Έλενα Τονικίδη, ψυχολόγος, εικαστικός/art-therapist (Ελλάδα), Ξανθόπουλος Γιώργος, εκπαιδευτικός παιδαγωγός (Ελλάδα), Αναστασία Χατζοπούλου (Ελλάδα).