GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πτώση 50% στην έκδοση διπλωμάτων αυτοκινήτων στην Ξάνθη!

-Αύξηση κατά 300% καταγράφει η απόκτηση διπλώματος μοτοποδηλάτου και 20% η απόκτηση διπλώματος αυτοκινήτου  Κατακόρυφη πτώση που αγ...


-Αύξηση κατά 300% καταγράφει η απόκτηση διπλώματος μοτοποδηλάτου και 20% η απόκτηση διπλώματος αυτοκινήτου 

Κατακόρυφη πτώση που αγγίζει το 50% καταγράφεται στην Π.Ε. Ξάνθης την τελευταία τριετία στην έκδοση διπλωμάτων, με το κόστος απόκτησης διπλώματος να αυξάνεται κατά 20% στην περίπτωση των αυτοκινήτων και κατά 300% στην περίπτωση των μοτοποδηλάτων. 

«Η πτώση δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης» επισημαίνει μιλώντας στο ThrakiToday.com ο κος Πέτρος Ραπτόπουλος, ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών στην Ξάνθη τονίζοντας παράλληλα πως «υπάρχει αύξηση στις τιμές καθώς αυξήθηκαν οι ώρες των μαθημάτων καθώς και των παραβόλων». 

Τρομακτική παρουσιάζεται η αύξηση που καταγράφεται στο κόστος απόκτησης διπλώματος μοτοποδηλάτου, καθώς έγιναν υποχρεωτική η παρακολούθηση  θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων από πλευράς των υποψηφίων οδηγών. «Λόγω της πληθωριστικής τάσης που παρουσιάζει το επάγγελμά μας, καθώς αυξήθηκαν οι Σχολές Οδηγών, ατομικά στον καθένα από εμάς καταγράφεται μια πτώση της τάξης του 40-50% και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για την ύπαρξη του επαγγέλματός μας» εξηγεί ο κος Ραπτόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «στα μοτοποδήλατα έγινε επιτέλους υποχρεωτική η παρακολούθηση θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων και αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση του κόστους απόκτησης διπλώματος κατά 300%». 

Από τη μεριά τους οι καταναλωτές βλέποντας το κόστος για την έκδοση ενός διπλώματος είτε αυτοκινήτου είτε μοτοποδηλάτου να αυξάνεται στέκονται διατακτικοί και με σκεπτικισμό απέναντι στην απόφαση για απόκτηση του πιστοποιητικού ικανότητας οδήγησης, ενώ δεν είναι οι λίγες οι περιπτώσεις όπου επιλέγεται η λύση της παράνομης οδήγησης παρά της απόκτησης διπλώματος, λόγω κόστους.