GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


4.000 ευρώ στα Αστικά Ξάνθης για τη μεταφορά των επισκεπτών!

-Πραγματοποίησαν πάνω από 1.000 δρομολόγια μέσα σε 12 ώρες…. Το ποσό των 4.000 ευρώ, με τη μορφή απευθείας ανάθεσης στα Αστικά ΚΤΕΛ...


-Πραγματοποίησαν πάνω από 1.000 δρομολόγια μέσα σε 12 ώρες….

Το ποσό των 4.000 ευρώ, με τη μορφή απευθείας ανάθεσης στα Αστικά ΚΤΕΛ Ξάνθης, δαπανήθηκε κατά την ημέρα της Μεγάλης Καρναβαλικής παρέλασης για τις ανάγκες μεταφοράς καρναβαλιστών και επισκεπτών. 

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψαν το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου και το Αστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης ΑΕ δεκαπέντε συνολικά αστικά λεωφορεία εκτελούσαν, από τις 10.00 το πρωί της Κυριακής έως και τις 22.000 το βράδυ της ίδιας ημέρας, κάθε δέκα λεπτά δρομολόγια από την περιοχή του Αεροδρομίου, που βρίσκεται στον Ν. Ζυγό και η οποία χρησιμοποιήθηκε ως δημοτικό παρκινγκ, προς την Πλατεία Μπαλτατζή και αντίστροφα, απόσταση περίπου τριών(4) χλμ. Μάλιστα συνολικά πραγματοποιήθηκαν από πλευράς των αστικών λεωφορείων 1.080 δρομολόγια σε διάστημα δώδεκα ωρών. 

Απορίας άξιο ωστόσο το εάν και κατά πόσο πραγματοποιήθηκε αυτός ο αριθμός των δρομολογίων, καθώς δεν είναι λίγες οι αναφορές που κάνουν λόγο για δραματικά πολύ λιγότερα δρομολόγια με μαρτυρίες να επισημαίνουν πως τα λεωφορεία δεν πραγματοποιήσουν δρομολόγια κάθε δέκα λεπτά. Παράλληλα εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 1.000 δρομολόγια από πλευράς των Αστικών ΚΤΕΛ Ξάνθης, όπως αναφέρεται στη σύμβαση, το κόστος του κάθε δρομολογίου δεν αγγίζει ούτε καν τα τέσσερα ευρώ, τη στιγμή που η μέση τιμή ενός απλού εισιτηρίου για το δρομολόγιο Ξάνθη-Ν. Ζυγός και αντίστροφα αγγίζει τα 3 ευρώ, με επιστροφή. 

Την ίδια ημέρα μάλιστα που το Αστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης διέθεσε, σύμφωνα πάντα με τη σχετική σύμβαση, δεκαπέντε από τα λεωφορεία του (και τον αντίστοιχο αριθμό οδηγών) για τις ανάγκες μεταφοράς των επισκεπτών δεν σταμάτησε να πραγματοποιηθεί τα προγραμματισμένα δρομολόγια του τόσο εντός της πόλης της Ξάνθης όσο και προς τους πεδινούς οικισμούς του Νομού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον συνολικό αριθμό των δρομολογίων που πραγματοποιήθηκαν την ημέρα της Καρναβαλικής παρέλασης στο σύνολο του Νομού της Ξάνθης από το Αστικό ΚΤΕΛ με την ταυτόχρονη χρήση του αντίστοιχου στόλου λεωφορείων αλλά και προσωπικού, υφίσταται εν λειτουργία αυτός ο στόλος των αστικών λεωφορείων με το αντίστοιχο προσωπικό; 

Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που γνωστός αυτοδιοικητικός της Ξάνθης φέρεται να μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Αστικό ΚΤΕΛ ΑΕ, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη διαφάνεια της όλης διαδικασίας.

Όπως είναι γνωστό από την πλευρά των διοργανωτών έγινε προσπάθεια ώστε να καθοδηγούνται οι επισκέπτες στην περιοχή του Αεροδρομίου, να παρκάρουν εκεί τα οχήματά τους και στη συνέχεια να μεταφέρονται με τα μισθωμένα από τον δήμο αστικά λεωφορεία εντός της πόλης, προς αποφυγήν κυκλοφοριακού χάους στους δρόμους της Ξάνθης. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή στέφθηκε από μερική επιτυχία, καθώς περισσότεροι ήταν αυτοί που εισέρχονταν με τα οχήματά τους εντός της πόλης, παρκάροντας όπου έβρισκαν και δημιουργώντας παράλληλα σημαντικά προβλήματα στην οδική κυκλοφορία αλλά και άλλα προβλήματα.