GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μεγάλο ψαλίδι στα λειτουργικά έξοδα του Νοσοκομείου Ξάνθης! (+VIDEO)

-Μέσα σε τρία χρόνια μειώθηκαν κατά 6.000.000 ευρώ οι δαπάνες – μειωμένος κατά 10% ο φετινός προϋπολογισμός -Νέος υπερσύγχρονος τομογρά...


-Μέσα σε τρία χρόνια μειώθηκαν κατά 6.000.000 ευρώ οι δαπάνες – μειωμένος κατά 10% ο φετινός προϋπολογισμός
-Νέος υπερσύγχρονος τομογράφος στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου 

Μια ωραιοποιημένη εκδοχή της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αθανάσιος Μπαμπαλίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ. 

Ο ίδιος έκανε λόγο για μείωση των λειτουργικών δαπανών του Νοσοκομείου της τάξης των 6.000.000 ευρώ το 2012 συγκριτικά με το 2009, ενώ παράλληλα ανέφερε πως παρά το γεγονός πως τα έξοδα του Νοσοκομείου έχουν μειωθεί κατά 1/3 δεν υπάρχει αντίστοιχη μείωση στις προσφερόμενες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς. 

«Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ασθενείς. Πολλές φορές ωστόσο και λόγω του μεγάλου όγκου των ασθενών που έρχονται καθημερινά στο Νοσοκομείο και εμείς δεν έχουμε τη σωστή συμπεριφορά και για αυτό  ζητώ συγγνώμη από όλους όσοι θεωρούν ότι δεν τους αντιμετωπίσαμε όπως θα έπρεπε» σημείωσε ο κος Μπαμπαλίδης, ο οποίος έκανε λόγο για περιττές δαπάνες περασμένων ετών που πλέον δεν πραγματοποιούνται, ενώ παράλληλα εξήγησε πως η μείωση των δαπανών οφείλεται και στη μείωση του κόστους των ιατρικών υλικών, λόγω αυξημένου ανταγωνισμού. 

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σχετίζονται πρωτίστως με το ιατρικό προσωπικό. Ενδεικτικά αναφέρω το καρδιολογικό τμήμα, όπου κάθε χρόνο συζητάμε για αυτό, και όπου δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Ίδια εικόνα και στο ψυχιατρικό, το οποίο δεν μπορέσαμε να θέσουμε σε λειτουργία, και σήμερα έχουμε εκεί έναν μόλις γιατρό» επισήμανε ο διοικητής του Νοσοκομείου, εκτιμώντας ωστόσο πως δεν θα κλείσουν κλινικές του Νοσοκομείου. 

Ο νέος αξονικός του Νοσοκομείου 
Ήδη η μηχανογράφηση των τμημάτων του Γ.Ν. Ξάνθης έχει ολοκληρωθεί, ενώ μέσα στο 2013 αναμένεται και η ολοκλήρωση της δημιουργίας του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς. Παράλληλα, όπως τόνισε ο κος Μπαμπαλίδης βρίσκονται σε εξέλιξη αγορά ιατρικών μηχανημάτων για τον εκσυγχρονισμό των τμημάτων του Νοσοκομείου, ενώ σημείωσε πως «ευελπιστούμε μέσα στο 2013 να ολοκληρωθεί και η μεγάλη μας επένδυση που αφορά την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με τη χρήση φυσικού αερίου και από την οποία θα προκύψει κέρδος της τάξης των 400.000-500.000 ευρώ».

Το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου προμηθεύτηκε ήδη έναν υπερσύχρονο τομογράφο, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ο οποίος έρχεται να συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, προσφέροντας πολλαπλές δυνατότητες. Την ίδια στιγμή ωστόσο ο προϋπολογισμός του 2013 παρουσιάζεται μειωμένος κατά 10%, με τον κ. Μπαμπαλίδη να εκτιμά πως «με αυτά τα χρήματα πολύ δύσκολα θα βγάλουμε τη χρονιά. Έχουμε φτάσει στο Αμήν στη μείωση των δαπανών».
Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους γιατρούς του Νοσοκομείου και τη διοίκηση, ο ίδιος ανέφερε πως «δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα γιατρό προσωπικά».