GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΞΑΝΘΗ: Μικρότερη των προσδοκιών η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση! (+VIDEO)

-Συμμετέχουν στην απεργία, αλλά γυρίζουν την πλάτη στην πορεία….  Χαμηλότερη των προσδοκιών παρουσιάστηκε, για ακόμη μια φορά, η συ...


-Συμμετέχουν στην απεργία, αλλά γυρίζουν την πλάτη στην πορεία…. 

Χαμηλότερη των προσδοκιών παρουσιάστηκε, για ακόμη μια φορά, η συμμετοχή των απεργών στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της 24ώρης απεργίας που κήρυξαν ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώνονταν, δειλά, δειλά, από νωρίς το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους 400, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες υπηρεσίες η συμμετοχή στην απεργία άγγιζε το 100%. 

«Η συμμετοχή των απεργών στον δήμο Ξάνθης αγγίζει το 100%, η συμμετοχή ωστόσο στις πορείες είναι μηδαμινή και αυτό πρέπει τώρα να ξεπεραστεί. Το λυπηρό είναι ότι ενώ απεργούμε και ζητήσαμε να παραβρίσκεται ο κόσμος στις 10.00 το πρωί έξω από το Εργατικό, δυστυχώς είμαστε τρεις και ο κούκος» σημειώνει ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης κος Δημήτρης Γαλανόπουλος, εξηγώντας παράλληλα πως «έχουμε υποστεί τα πάνδεινα, θα συνεχιστεί η λαίλαπα των μέτρων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μαζέψει τα χρήματα που θέλει και οι περικοπές θα συνεχιστούν Έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα. Δεν υπάρχει Έλληνας που δεν γνωρίζει τους λόγους αυτής της κινητοποίησης». 

Οι διαδηλωτές που κατάφεραν να συγκεντρωθούν έξω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, η οποία κατέληξε έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ, το οποίο πλήττεται βάναυσα από την απόλυση 7 εργαζομένων. Στην προσυγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο, τον λόγο πήραν μεταξύ άλλων η μια απολυμένη εργαζόμενη του ΙΚΑ Ξάνθης, προχωρώντας σε μια σύντομη παρουσίαση των προβλημάτων που έχουν προκύψει πλέον στο ΙΚΑ Ξάνθης, καθώς και μια εργαζόμενη η οποία επισήμανε πως «δεν αρκεί να κάνουμε συμβολικές 24ώρες απεργίες, αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι πιο δραστικό». 

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κος Χαράλαμπος Ευστρατίου, σχολιάζοντας το γεγονός πως υπήρξαν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις στην Ξάνθη και δύο διαφορετικές πορείες ανέφερε πως «όταν ο κόσμος βλέπει να μπλέκονται πολιτικές απόψεις σε συνδικαλιστικά θέματα που αγγίζουν όλους τότε ο κόσμος κάνει πίσω. Στις απεργίες όμως πρέπει να αφήνουμε πίσω μας το που ανήκουμε και όλοι μαζί να δώσουμε τον κοινό μας αγώνα», ενώ παράλληλα σημείωσε πως «εμείς έχουμε καλέσει του πάντες να έρθουν μαζί μας. Δυστυχώς οι άλλες δύο πορείες έχουν διαφορετικές αντιλήψεις για τους δικούς τους λόγους. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι ούτε οι διασπαστές της σημερινής απεργίας».

Μέλη του ΠΑΜΕ Ξάνθης συγκεντρώθηκαν στις 10.30 στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, πραγματοποιώντας ξεχωριστή πορεία, ενώ μέλη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία Ελευθερίας, προσχώρησαν στην πορεία της ΓΕΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο.