GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ορεστιάδα:Εργατικό Κέντρο: «Μηδενική η προοπτική για εργασία»

«Σήμερα στην περιοχή δεν υπάρχει ούτε μισή θέση εργασίας», είπε χαρακτηριστικά στην Ε.ΡΑ., ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου (ΕΚΟ), Πέτρ...


«Σήμερα στην περιοχή δεν υπάρχει ούτε μισή θέση εργασίας», είπε χαρακτηριστικά στην Ε.ΡΑ., ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου (ΕΚΟ), Πέτρος Χασανίδης, επιχειρώντας να περιγράψει την εικόνα που παρουσιάζει το φαινόμενο της ανεργίας στην περιοχή της Ορεστιάδας. Ο κ. Χασανίδης, σημείωσε ότι τα νούμερα δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματικότητα, καθώς όχι μόνο δεν υπάρχουν δουλειές, αλλά ούτε καν προοπτική για τον μέλλον, όπως είπε. Παράλληλα, χαρακτήρισε «θολό» το εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας πως οι σχετικές αναφορές εργαζομένων που φτάνουν το ΕΚΟ, είναι απειροελάχιστες καθώς επικρατεί ο φόβος απώλειας της εργασίας τους.

Καθημερινά τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου επισκέπτονται, κυρίως άνεργοι νέοι ηλικίας έως 30 ετών, οι οποίοι ζητούν ενημέρωση για τυχόν έκδοση νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων αλλά και άνεργοι άνω των 50 ετών οι οποίοι απασχολούνταν στον κατασκευαστικό κλάδο, σε βιοτεχνίες που έβαλαν λουκέτο και ως εποχικοί στο εργοστάσιο της ΕΒΖ. «Δυστυχώς τα επιδοτούμενα προγράμματα αποτελούν ελπίδα για τους νέους, ώστε να εξασφαλίσουν κάποιο χαρτζιλίκι. Το πρόβλημα της ανεργίας όμως δεν λύνεται με αυτόν τον τρόπο» τόνισε ο κ. Χασανίδης.