GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βάζει φρένο στη διαθεσιμότητα η Ξάνθη. Δεκτά τα ασφαλιστικά των εργαζομένων!

-Έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά των 2 εκ των 13 ΙΔΑΧ του Δήμου Ξάνθης! -Δεκτά και τα ασφαλιστικά των 2 ΙΔΑΧ της Π.Ε. Ξάνθης! Δεκτά έκανε...

-Έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά των 2 εκ των 13 ΙΔΑΧ του Δήμου Ξάνθης!
-Δεκτά και τα ασφαλιστικά των 2 ΙΔΑΧ της Π.Ε. Ξάνθης!

Δεκτά έκανε το μεσημέρι της Τρίτης το Πρωτοδικείο Ξάνθης τα ασφαλιστικά μέτρα των δύο εκ των 13 εργαζομένων ΙΔΑΧ του δήμου Ξάνθης καθώς και των 2 εργαζομένων της Π.Ε. Ξάνθης κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Πρόκειται για δυο εκ των τριών συνολικά αιτήσεων που έχουν κατατεθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης και οι οποίες συζητήθηκαν στις 16 Ιανουαρίου. Από τη μεριά τους οι 13 εργαζόμενοι ΙΔΑΧ του Δήμου Ξάνθης που προσέφυγαν πρώτοι στη δικαιοσύνη έλαβαν σε πρώτη φάση την προσωρινή διαταγή εκτέλεσης των ασφαλιστικών τους μέτρων, παραμένοντας στην εργασία τους, ενώ οι 2 εργαζόμενοι της Π.Ε. Ξάνθης που κινήθηκαν και αυτοί, λίγο αργότερα, δικαστικά παρέμειναν εκτός εργασίας καθώς είχε προηγηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία τέθηκαν αυτοδίκαια σε διαθεσιμότητα.

Όπως εξηγεί  κα. Κιοσσέ Λευκή δικηγόρος των 13 εργαζομένων του Δήμου, μιλώντας στο ThrakiToday.com, οι εργαζόμενοι του Δήμου κατέθεσαν δύο διαφορετικές αιτήσεις ασφαλιστικών, η μια αφορούσε δυο εξ αυτών και οι άλλοι τους υπόλοιπους 11, καθώς υπήρχε διαφορά στον τρόπο πρόσληψής τους. Η απόφαση του Πρωτοδικείου αφορά τους 2 εκ των 13, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση για τα ασφαλιστικά των υπόλοιπων 11 εργαζομένων. Ξεχωριστή αίτηση είχαν καταθέσει  οι 2  ΙΔΑΧ της Π.Ε. Ξάνθης.

Η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου Ξάνθης είναι η δεύτερη πανελλαδικά που έρχεται να ακυρώσει το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιτρέποντας στους εργαζομένους να παραμείνουν στη θέση εργασίας τους. Όπως όλα δείχνουν θετική αναμένεται να είναι η απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης και για τους άλλους 11 εργαζόμενους του Δήμου καθώς όπως σημειώνει η κα Κιοσσέ «επί του νομικού τμήματος δεν υπάρχει διαφοροποίηση όσον αναφορά τις δύο αιτήσεις των εργαζομένων».

Οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις εργασίας τους, ενώ πρέπει να αμείβονται κανονικά, μέχρι και την εκδίκαση της προσφυγής τους.