GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνεδριάζουν… στα κρυφά στον Δήμο Ξάνθης!

Για άλλη μια φορά κάτω από άκρατη  μυστικότητα πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συνεδριάσεις των Επιτροπών του δήμο...


Για άλλη μια φορά κάτω από άκρατη  μυστικότητα πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συνεδριάσεις των Επιτροπών του δήμου Ξάνθης, με τις σχετικές προσκλήσεις και τη θεματολογία αυτών να δημοσιεύεται λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη των συνεδριάσεων ή ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτών. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, με απόντα το σύνολο των τοπικών ΜΜΕ καθώς δεν είχε δημοσιευτεί η σχετική πρόσκληση της συνεδρίασης στον διαδικτυακό τόπο του δήμου (φαινόμενο σύνηθες). Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, από τα όσα έγιναν γνωστό, πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων πλειοδοτική  φανερή και προφορική δημοπρασία για την εκμίσθωση  του ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ του Δασικού Χωριού  Ερύμανθου (με εισηγητή τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπένη Δημήτρη) στην οποία κατά τύχη (!) εμπλέκεται και ως πλειοδότης εταιρία στην οποία φαίνεται να συμμετέχει πολιτικό στέλεχος του δήμου, το οποίο πρόσφατα ανέλαβε υψηλόβαθμη πολιτική θέση.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών κος Δημήτρης Μπένης στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη μη δημοσιοποίηση των θεμάτων έκανε λόγο για κάποιο λάθος, (ένα ακόμη τυχαίο; λάθος;) ενώ όπως έγινε γνωστό τα θέμα είχαν κοινοποιηθεί στα μέλη από την περασμένη Πέμπτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο, καθώς ουκ ολίγες οι μυστικά  καταγεγραμμένες συνεδριάσεις του Οργάνου, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά και σκεπτικισμό αναφορικά με τη σκοπιμότητα τέτοιων ενεργειών από πλευράς του δήμου καθώς και τη διαφάνεια των συνεδριάσεων που απορρέει από τέτοιου είδους επιλογές.

Αλήθεια ο νόμος έγινε για να εφαρμόζεται κατά περίπτωση στον δήμο Ξάνθης ή…  για τα μάτια του κόσμου!!!!