GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στους δρόμους οι Καβαλιώτες – Εργαζόμενοι, άνεργοι και αγρότες στην κινητοποίηση!

Με το δυναμικό παρών των αγροτικών, την παρουσία επαγγελματιών, εργαζόμενων και ανέργων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής τον Πανκ...

Με το δυναμικό παρών των αγροτικών, την παρουσία επαγγελματιών, εργαζόμενων και ανέργων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής τον Πανκαβαλιώτικο συλλαλητήριο, που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων του νομού.

Συνολικά 56 φορείς βγήκαν στους δρόμους, με τους αγρότες να καταφτάσουν στην πόλη με τα τρακτέρ τους, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν τόσο οι οδηγοί ΤΑΞΙ όσο και η οδηγοί φορτηγών.
Από κοινού προχώρησαν στην έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους στη διαρκή υποβάθμιση της περιοχής, τον μαρασμό της αγροτικής οικονομίας, τη φτώχεια και την ανεργία, ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν πορεία μέσα στην πόλη της Καβάλας, επιδίδοντας το ψήφισμά τους στον Αντιπεριφερειάρχη ενώ στη συνέχεια οι αγρότες διένειμαν μερικά από τα προϊόντα τους στους πολίτες.  

Από την κινητοποίηση απείχαν ο δήμος Καβάλας, το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος, οι οποίοι ζητούσαν τα αιτήματα της κινητοποίησης να είναι προσανατολισμένα στα προβλήματα της περιοχής και όχι σε ένα γενικότερο πλαίσιο διεκδίκησης. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται λόγος για να βγει κάποιος στον δρόμο σήμερα. Κύριο αίτημά μας είναι η επιβίωση» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Χρυσούπολης, σχολιάζοντας την κινητοποίηση.