GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αστυνομικοί και Πυροσβέστες προτείνουν π. Νεκτάριο για νέο Μητροπολίτη Κομοτηνής

-Στις 22 Φεβρουαρίου η εκλογή νέου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής Υπέρ της εκλογής του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου στη θέση του νέου Μητ...

-Στις 22 Φεβρουαρίου η εκλογή νέου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής

Υπέρ της εκλογής του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου στη θέση του νέου Μητροπολίτη Κομοτηνής τάσσονται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων,  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.
 
Με επιστολές τους αναφέρονται σε μια σειρά από πλεονεκτήματα για την περιοχή της Κομοτηνής και ευρύτερα της Θράκης από την πιθανή εκλογή του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου, Αξιωματικού Ειδικού Καθηκόντων, ο οποίος είναι ένας εκ των υποψηφίων για τη θέση του Μητροπολίτη.
 
Από τη μεριά τους οι Αστυνομικοί σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Δημοσιάς Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, την οποία κοινοποιούν στον Αρχικό της ΕΛ.ΑΣ. και τη Θρησκευτική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν πως «η Ροδόπη είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή λόγω των γνωστών τοπικών προβλημάτων και χρειάζεται έναν Μητροπολίτη με ιδιαίτερα προσόντα που να αποτελεί δοκιμασμένη προσωπικότητα και θα συμβάλει στην αρμονική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων καθώς και στην κρατική ασφάλεια».
 
Οι ίδιοι εκτιμούν πως ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος είναι γνώστης αυτών των προβλημάτων «όχι μόνο γιατί ανήκει στον χώρο του Υπουργείου μας αλλά και διότι επισκέπτεται τακτικά τις Σχολές Αστυφυλάκων Θράκης και περιοδεύει σε όλες τις Υπηρεσίες μας ερχόμενος σε επαφή με ολόκληρο το αστυνομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να γνωρίζει και τα τοπικά προβλήματα». Με την επιστολή τους οι Αστυνομικοί ζητούν να υπάρξει σχετική πρόταση προς τον  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, μεταφέροντας συγχρόνως και την επιθυμία των Αστυνομικών για την προαγωγή του π. Νεκτάριου.
 
«Θεωρούμε μεγάλη τιμή για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ο ιερέας μας να υπαχθεί σε μια τόσο ευαίσθητη θέση, που λόγο και της ειδικής του υπηρεσίας θα είναι ο πλέον κατάλληλος. Είναι αδικία να ευρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση ένας καταξιωμένος ιερέας επειδή δεν ανήκει σε κάποια Μητρόπολη» καταλήγουν στην επιστολή τους οι Αστυνομικοί.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η επιστολή της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, με την οποία τάσσονται υπέρ της πρότασης του π. Νεκτάριου. «Ο π. Νεκτάριος διαθέτει ειδικά προσόντα για την ακριτική περιοχή αυτή με τις γνωστές ιδιαιτερότητές, ώστε να διακονήσει θεαρέστως το ποίμνιο σε μια περιοχή με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο βεβαίως πάντοτε στα πλαίσια της ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων» σημειώνουν οι ίδιοι στην επιστολή τους, ενώ παράλληλα συμπληρώνουν πως «πιστεύουμε ότι ως γνήσιος Αρκάς και αληθινός Ρωμιός στην καταγωγή ο π. Νεκτάριος είναι ο πλέον κατάλληλος για τη θέση αυτή, διότι έχει δοκιμαστεί στην ευαίσθητη ποιμαντική διακονία των Σωμάτων Ασφαλείας όπως και οι τέσσερεις προκάτοχοί του. Σαφέστατα είναι ακόμη μια ευκαιρία για την εκκλησία να αξιοποιήσει ένα ακόμη από τα ικανά στελέχη της στην τόσο κρίσιμη σήμερα εποχή που διανύουμε».
 
Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου κατά τη σύγκλιση της Ιεράς Συνόδου ενώ μέχρι στιγμής για τη χηρεύσασα θέση της Μητρόπολης φλερτάρουν τόσο ο Καβαλιώτης Μάξιμος Κάπα, ο πρωτοσύγκελος Ξάνθης Παντελεήμων Μουταφής, ο πρωτοσύγκελος Κομοτηνής Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, ο Νεκτάριος Αντωνόπουλος από τη Θήβα και ο Νεκτάριος Κιούλος προϊστάμενος θρησκευτικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι στιγμής εκτός από τη δημόσια στήριξη υπέρ της εκλογής του π. Νεκτάριου από τα σώματα ασφαλείας υπάρχει και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας της Κομοτηνής υπέρ του Κωνσταντίνου Παναγιωτόπουλου, με φορείς και πολιτικούς της περιοχής να τάσσονται δημοσίως υπέρ της εκλογής του στη θέση του Μητροπολίτη, ενώ συγκέντρωσαν υπογραφές τις οποίες κοινοποίησαν στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.