GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οκτώ μήνες φυλακή επειδή έκλεβαν τον παλιό αγωγό ύδρευσης της Ξάνθης!

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών κατά συγχώνευση εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα με τρίμηνη αναστολή της εκτέλεσής της επεβλήθη το μεσημέρ...


Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών κατά συγχώνευση εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα με τρίμηνη αναστολή της εκτέλεσής της επεβλήθη το μεσημέρι της Παρασκευής σε δύο εκ των τριών δραστών που αποπειράθηκαν να κλέψουν το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας το παλιό αγωγό ύδρευσης της Ξάνθης. 

Πρόκειται για τρεις δράστες, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος που δεν καταδικάστηκε λόγω ηλικίας, που κρατώντας μια βαριοπούλα και άλλα γεωργικά αντικείμενα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να σπάνε τον παλιό ανενεργό αγωγό ύδρευσης της Ξάνθης που βρίσκεται στην Επαρχιακή Οδό Ξάνθης – Σταυρούπολης προσπαθώντας να αφαιρέσουν κομμάτια με σκοπό να τα μεταπωλήσουν στη συνέχεια. Ωστόσο μετά από καταγγελία του δημοτικού συμβούλου του δήμου Ξάνθης κ. Απόστολου Αγκόρτσα, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, οι τρεις δράστες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο τους.  

Οι ίδιοι μάλιστα ανέφεραν κατά τη σύλληψή τους ότι είχαν λάβει σχετική άδεια από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ κ. Μανώλη Τσέπελη πριν προχωρήσουν στο σπάσιμο και την αφαίρεση του αγωγού, κάτι που διέψευσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ. Στο σημείο μάλιστα κατέφθασε ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΞ ώστε να προχωρήσει στην εκτίμηση της ζημιάς που υπέστη ο αγωγός και η οποία κοστολογείται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. 

Ο αγωγός αυτός, ο κατασκευάστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα τέθηκε εκτός λειτουργίας τη δεκαετία του ’90 και πρόκειται για έναν αυτοαντλούμενο αγωγό για τον οποίο ήδη έχει εγκριθεί σχετική μελέτη από τη ΔΕΥΑΞ ώστε αυτός να χρησιμοποιηθεί ξανά. Το γεγονός πως η φύλαξη του αγωγού, που παρουσιάζεται εκτεθειμένος κατά μήκους τους, είναι ανύπαρκτη παρουσιάζει ως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες απόπειρες, που στόχο έχουν το κέρδος από τη μεταπώληση της “λείας”, δημιουργώντας όμως παράλληλα πολλών χιλιάδων ευρώ ζημιές το κόστος επιδιόρθωσης των οποίων θα κληθούνε να καλύψουν οι δημότες.  

Τι αναφέρει το δελτίο της Αστυνομίας: 
Συνελήφθησαν την Πέμπτη 31/1/2013 το μεσημέρι, στην Επαρχιακή Οδό Ξάνθης - Σταυρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 39, 23 και 14 ετών, διότι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν κομμάτια από μεταλλικό ανενεργό αγωγό ύδρευσης, προκαλώντας φθορές σε αυτό. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο γεωργικά εργαλεία, μια βαριοπούλα και δύο ζευγάρια γάντια.