GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συσπειρώνονται συνεταιριστικά οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ για καλύτερες τιμές!

Υπό την προστασίας ενός νέου φορέα υπεράσπισης των συμφερόντων τους συσπειρώθηκαν οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονία...


Υπό την προστασίας ενός νέου φορέα υπεράσπισης των συμφερόντων τους συσπειρώθηκαν οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προχωρώντας στη σύσταση του Προμηθευτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Ελληνικής Αγελαδοτροφίας Μακεδονία Θράκης. 

Στόχος, η προάσπιση των συμφερόντων και η διαχείριση του γάλακτος των γαλακτοπαραγωγών μελών του συνεταιρισμού. Πρόκειται για έναν φορέα διαχείρισης γάλακτος στον οποίο συμμετέχουν κτηνοτρόφοι από την Ξάνθη, τη Ροδόπη, τον Έβρο και την Μακεδονία, ο οποίος βάζει τις βάσεις για τη συνολική διαχείριση του παραγόμενου κτηνοτροφικού προϊόντος από τις μονάδες των συνεταιριστών μελών και την απευθείας πώληση του σε ενιαία τιμή στις βιομηχανίες γάλακτος, ενώ διατηρεί και επεκτείνει παράλληλα τη δράση του σε ότι αφορά στις συμφωνίες για μαζικές προμήθειες, στις καλύτερες δυνατές τιμές, των απαραίτητων εφοδίων για τη λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων. 

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο
Από τις αρχαιρεσίες της γενικής συνέλευσης του Προμηθευτικού –Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Ελληνικής Αγελαδοτροφίας Μακεδονίας – Θράκης, εκλέχθηκε το πρώτο της διοικητικό συμβούλιο, το οποίο και ανέλαβε, έως και τη συνεδρίασή του στις 26 Ιανουαρίου 2013, να πραγματοποιήσει, ενημερωτικές συγκεντρώσεις στις περιοχές που δραστηριοποιούνται τα μέλη του, προκειμένου να διευρύνει τη βάση των μελών και να καθορίσει, επίσης, ζητήματα όπως αυτά για τους όρους (π.χ. την τιμή μερίδας) με τους οποίους κάποιος θα μπορεί να συμμετάσχει.

Να σημειωθεί πως το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού, συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση:
Πρόεδρος, Ηλίας Κοτόπουλος (Ξάνθη)
Αντιπρόεδρος, Κώστας Μουρατίδης (Θεσσαλονίκη)
Γραμματέας, Χρήστος Βουλγαρέλης (Ξάνθη)
Ταμίας, Στέλιος Χαριζάνης (Θεσσαλονίκη) 

Μέλη, Στέφανος Μπακαρτζάκης (Κιλκίς), Σβεντζίδης Θεόδωρος (Σέρρες), Αντώνης Κούτρας (Κομοτηνή), Βαγγέλης Σαραντόπουλος (Λευκαδιά Νάουσας), Γιώργος Τουμπέλης (Κιλκίς), ως τακτικά και Θεοδόσης Αδαμάκης (Έβρος), Κώστας Κεφαλάς (Θεσσαλονίκη) και Σάκης Παπάζης (Λητή Θεσσαλονίκης), ως αναπληρωματικά.

Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει και ο Θανάσης Βασιλέκας (Καβάλα) , ως πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας.