GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κινητοποιήσεις στο Διδυμότειχο για την κατάργηση του Νοσοκομείου – 80.000 ασφαλισμένοι στον αέρα!

Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων του Β. Έβρου με έκδηλο τον φόβο της κατάργησης του Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, που σήμερα εξυπηρετεί ό...

Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων του Β. Έβρου με έκδηλο τον φόβο της κατάργησης του Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, που σήμερα εξυπηρετεί όλο το βόρειο τμήμα του Νομού.

«Το Διδυμότειχο συνέχεια βάλλεται με την αφαίμαξη των υπηρεσιών του, τόσο των υπηρεσιών υγείας όσο και των διοικητικών υπηρεσιών του» εξηγεί ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, σημειώνοντας πως «το Νοσοκομείο σήμερα εξυπηρετεί 80.000 κατοίκους και είναι αδύνατον αυτός ο κόσμος να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη».

Το ενδεχόμενο της κατάργησης του Νοσοκομείου σε συνδυασμό με το γεγονός πως το οδικό δίκτυο της περιοχής παρουσιάζει τρομακτικά προβλήματα θα καταστήσει ανέφικτη την άμεση διακομιδή ενός αρρώστου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. «Η αγωνία είναι μεγάλη στον κόσμο του Βορείου Έβρου. Εδώ οι περισσότεροι είναι μεγάλοι σε ηλικία και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η υγεία τους και εάν νιώθουν ανασφάλεια για την παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα σηκωθούν και θα φύγουν» σημειώνει ο κος Πατσουρίδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι ιατρικές υπηρεσίες «δεν πρέπει απλώς να συρρικνωθούν αλλά πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω».
Κάτοικοι και φορείς της περιοχής προχώρησαν σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο κλείσιμο του Νοσοκομείου.