GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Κοντός και τα πούρα 5.000 ευρώ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης! (+VIDEO)

Με πούρα αξίας 5.000 ευρώ προμήθευσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιάννης Τσούτσος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού παρα...


Με πούρα αξίας 5.000 ευρώ προμήθευσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιάννης Τσούτσος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού παραγωγών πούρων Ποταμιάς, επί Υπουργίας Αλέξανδρου Κοντού.

Την παραγγελία και την εντολή πληρωμής των πούρων αποκάλυψε η Έκθεση των ελεγκτών που εξέτασε τα στοιχεία του 2010, ωστόσο όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο κ. Τσούτσος, τα πούρα τα είχε παραγγείλει το 2008 ο τότε υπουργός κ. Κοντός. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο κος Τσούτσος αναφέρθηκε στην παραγγελία που έκανε ο κος Κοντός. «Δέχτηκα τηλέφωνο από την ιδιαίτερα του κύριου Κοντού που έλεγε ότι ο κύριος υπουργός επιθυμεί να αγοράσει πουρά για τις δημόσιες σχέσεις του υπουργείου. Πήγαμε να εισπράξουμε τα χρήματα και σκόνταψε στους ελεγκτές», τόνισε ο κ. Τσούτσος.

Στην ίδια εκπομπή παρέμβαση έκανε και ο κος Κοντός που ανέφερε ότι «στις γιορτές, είθισται στην ΕΕ οι υπουργοί να στέλνουν ένα δώρο στους ομολόγους τους. Εμείς επιλέξαμε ελληνικά αγροτικά προϊόντα για να στηρίξουμε και να διαφημίσουμε την εγχώρια παραγωγή. Βάλαμε κρασί απ' το Αμύνταιο, λάδι, ελιές, παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα γενικώς».

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, αποφάσισαν να στηρίξουν με αυτό τον τρόπο και την μικρή βιοτεχνία στη Λάρισα, η οποία κάνει πούρα. «Υπάρχει ένας μικρός συνεταιρισμός στη Λάρισα. Πήγαν οι άνθρωποι στην Κούβα, πήραν σπόρο και έκαναν αυτά τα πούρα, τα Domenico. Ελληνικό προϊόν είναι, είπαμε να βάλουμε και πούρα Domenico για να προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα. Πήρε η γραμματέας τον πρόεδρο, του εξήγησε τις προθέσεις μας και αυτός μας έστειλε τα πούρα. Τα βάλαμε στα καλαθάκια μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα και τα στείλαμε στους εταίρους μας» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Όπως εξήγησε, «μετά από 20 ημέρες από την αποστολή των πούρων, ήρθε στο υπουργείο ένα τιμολόγιο! Είχε γίνει ανασχηματισμός και δεν ήμουν εκεί, με είχε αντικαταστήσει ο κ. Χατζηδάκης. Οι περισσότεροι συνεταιρισμοί δεν ζητούν και δεν ζήτησαν χρήματα για το προϊόντα που μας έστειλαν. Ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός ζήτησε και ήρθε έτσι το τιμολόγιο, το οποίο απέρριψε το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Αγωγή για τα πούρα του υπουργείου! 
 Αγωγή κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Συνεταιρισμός Πούρων Ποταμιάς με αφορμή τα πούρα που παρήγγειλε το 2008, η ιδιαιτέρα του τότε υπουργού Αλέξανδρου Κοντού. 

 Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Τσούτσος, είπε ότι δεν έχει πληρωθεί το ποσό των 5.328 ευρώ που αντιστοιχούσε στην παραγγελία των πούρων, παρά το γεγονός ότι ο Συνεταιρισμός έχει πληρώσει όλους τους φόρευς που του αντιστοιχούσαν στο δημόσιο. 

a Ο κ. Τσούτσος υπογράμμισε παράλληλα ότι εξαιτίας της γραφειοκρατίας χρειάστηκαν 18 μήνες για να δοθεί άδεια εξαγωγής στο Συνεταιρισμό για να μπορέσει να στείλει στις αγορές τους εξωτερικού τα περίφημα πούρα Ποταμιάς (Domenico). Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλάμε για καλές προοπτικές καθώς υπάρχει πρόταση για συνεργασία με χώρα από το εξωτερικό, είπε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού.