GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


104.000 ευρώ για τη διαμόρφωση πεζοδρομίου στην Ξάνθη!

Στην έγκριση της δαπάνης ύψους 104.020 ευρώ για τη διαμόρφωση του πεζοδρομίου που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Κεντρικής Πλατεία...


Στην έγκριση της δαπάνης ύψους 104.020 ευρώ για τη διαμόρφωση του πεζοδρομίου που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Κεντρικής Πλατείας Ξάνθης προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου.

Παρά το γεγονός πως το ως άνω έργο, όπως είχε αναφερθεί στο παρελθόν, αποτελεί τμήμα του έργου της ενοποίησης των πλατειών, ο δήμος ενέκρινε την καταβολή 104.000 ευρώ για την υλοποίησή του, εγείροντας πολλαπλά ερωτηματικά. 

Αρχικά, εφόσον το έργο της διαμόρφωσης του πεζοδρομίου αποτελεί τμήμα της συμβατικής υποχρέωσης της εργολήπτριας εταιρίας που ανέλαβε το έργο της ενοποίησης των πλατειών, τότε αυτό συμπεριλαμβάνεται στον αρχικό προϋπολογισμό του κόστους υλοποίησης του έργου. Παράλληλα και μόνο η έγκριση της δαπάνης ενός τόσο μεγάλου χρηματικού ποσού για ένα πεζοδρόμιο το οποίο δεν ξεπερνά τα 50 μέτρα σίγουρα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης των εργασιών που θα λάβουν χώρα καθώς και του κόστους αυτών.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά ο σχεδιασμός της διαμόρφωσης του συγκεκριμένου χώρου είχε προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς καταστηματαρχών της περιοχής, οι οποίοι αντιδρούσαν στο έργο. 

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το ποσό αυτών των 104.020 ευρώ καλύπτεται από ΣΑΤΑ. 

Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται διάφορα έργα του δήμου Ξάνθης, η δαπάνη των οποίων εγκρίθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από την Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ των οποίων ο ασφαλτικός τάπητας στην οδό Ανδρέου Δημητρίου (160.000 ευρώ), ο ασφαλτικός τάπητας στην οδό Ανατολικής Θράκης (160.000 ευρώ), η ασφαλτόστρωση οδών του οικισμού Λεύκης (512.540 ευρώ), διάνοιξη δασικού δρόμου στο περαστικό δάσος των Κιμμερίων (37.600 ευρώ),με τον προηγούμενο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών να μην μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα που του είχαν τεθεί στην Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου για τον ως άνω δρόμου όπως λ.χ. από πού αρχίζει και που τελειώνει ο δρόμος, ποιες ανάγκες εξυπηρετεί κλπ, κυκλοφοριακή μελέτη (137.000 ευρώ), μελέτη διαμόρφωσης δυτικής εισόδου της Ξάνθης (489.800 ευρώ) για την πρόταση υλοποίησης του έργου αυτού υπάρχουν ισχυρότατες αντιδράσεις επιχειρηματιών και πολιτών του δήμου για την σκοπιμότητα και την ουσιαστική χρηστικότητά του, καθώς και έργα ανάπλασης τμημάτων οδών.