GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κακοκαιρία έπληξε την Ξάνθη. Άνοιξαν οι ουρανοί, έριξε μέχρι και χαλάζι (+VIDEO)

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τα τελευταία 24ώρα την πόλη της Ξάνθης, με την ισχυρή βροχόπτωση να μετατρέπεται σε χαλάζι ενώ τα προβλήματα πο...

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τα τελευταία 24ώρα την πόλη της Ξάνθης, με την ισχυρή βροχόπτωση να μετατρέπεται σε χαλάζι ενώ τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας δοκίμασαν τις αντοχές τόσο των πολιτών όσο και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Πλημμύρισαν σπίτια και υπόγεια!
Περισσότερες από δέκα κλήσεις καταγράφηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης κατά τη διάρκεια της Παρασκευής για απάντληση υδάτων από υπόγεια και σπίτια της πόλης τα οποία είχαν πλημμυρίσει. 

Προβλήματα παρουσιάστηκαν κυρίως στην περιοχή της Χρύσας και του Ευμοίρου, ενώ μικρότερης έκτασης ήταν τα προβλήματα στον οικισμό του Δροσερού.

Προβλήματα στους δρόμους…
Η ισχυρή βροχόπτωση δημιούργησε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων, καθώς είχε κλείσει το αριστερό ρεύμα διέλευσής αυτών στον δρόμο προς Πετεινό, στο ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών. Εκεί τα λιμνάζοντα νερά ήταν τόσα πολλά από τη μια πλευρά του δρόμου που τα διερχόμενα οχήματα αναγκάζονταν να κινούνται στη δεξιά μόνο πλευρά του δρόμου, ενώ είχε τοποθετηθεί και ειδική σήμανση.
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων δημιουργήθηκαν και στο Δέκαρχο, λόγω υπερχείλισης χειμάρρου, ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ξάνθης κλήθηκε να επέμβει τόσο για σποραδικές κατολισθήσεις στο ορεινό δίκτυο της περιοχής όσο και για συσσωρευμένη λάσπη σε τμήματα του οδικού δικτύου κατά μήκος του νομού που καθιστούν δύσκολη έως και αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων.
Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην κίνηση των οχημάτων εντός της πόλης της Ξάνθης καθώς βγήκαν εκτός λειτουργίας τα φανάρια στην πλατεία Ελευθερίας, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω και της ισχυρής βροχόπτωσης.


Αργά το απόγευμα της Παρασκευής η νεροποντή μετατράπηκε σε χαλάζι που έπεφτε ακατάπαυστα για μερικά λεπτά μέσα στην πόλη της Ξάνθης. 

Πλημμύρισε και το Φίλιππος Αμοιρίδης!
Νερά πήρε… και το κλειστό γήπεδο Φίλιππος Αμοιρίδης στην ανατολική είσοδο της πόλης, όταν και πλημμύρισε ένα μέρος του υπογείου του ενώ απαιτήθηκε η άμεση επέμβαση τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης όσο και της ΔΕΥΑΞ για την απομάκρυνση των υδάτων πριν αυτά επεκταθούν μέσα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου.
Η Π.Υ. κατάφερε να περιορίζει την επέκταση του νερού ενώ παράλληλα διεκόπη η ηλεκτροδότηση του κτηρίου για να μην υπάρξει κάποιο βραχυκύκλωμα. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες προκύπτει πως υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο αποχέτευσης του γηπέδου και λόγω αυτού να νερά αντί να απομακρύνονται επέστρεφαν μέσα στο γήπεδο με αποτέλεσμα αυτό να πλημμυρίσει.

Το γήπεδο θα παραμείνει κλειστό για τρεις τουλάχιστον ημέρες, χρονικό διάστημα που ίσως επιμηκυνθεί εφόσον η νεροποντή συνεχιστεί.

Αγρίεψε ο Κόσυνθος!
Σε θεριό ανήμερο μετέτρεψε η νεροποντή τον ποταμό Κόσυνθο η στάθμη του οποίου ανέβηκε επικίνδυνα, μετατρέποντάς τον σε έναν ορμητικό χείμαρρο έτοιμο να ξεχειλίσει. Επικίνδυνα ανέβηκε και η στάθμη του νερού στη γέφυρα του ΟΣΕ στο ύψος των Κιμμερίων με τους κατοίκους της περιοχής να τρομοκρατούνται μπροστά στο θέμα που θύμιζε καταστροφικές για την περιοχή εποχές του παρελθόντος.