GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με Δήμαρχο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής – επεστράφη η άδεια του Social!

Με πρόεδρο τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης η επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σε κλίμα συναίνεσης κα...


Με πρόεδρο τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης η επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σε κλίμα συναίνεσης και υπό τη νέα της σύνθεση. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη της Επιτροπής εξέλεξαν ως Αντιπρόεδρο αυτής τον κ. Ηλία Βασιλούδη, από την αντιπολίτευση, ενώ παράλληλα προχώρησαν στην επαναχορήγηση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος Social. 

Το κατάστημα, η άδεια του οποίου είχε αφαιρεθεί μετά από παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί, χορηγήθηκε εκ νέου μετά από συμμόρφωση της ιδιοκτησίας και σχετικούς ελέγχους από τις υπηρεσίες του δήμου. 

Παράλληλα τη συνεδρίαση, που χαρακτηρίστηκε κυρίως από υπηρεσιακού χαρακτήρα ζητήματα, μονοπώλησε η συζήτηση των οκτώ ενστάσεων που κατατέθηκαν από πλευράς κατοίκων της περιοχής του Λευκού Πύργου και οι οποίες αφορούσαν αντιδράσεις των περιοίκων στην προωθούμενη από τον δήμο ρυμοτόμηση της περιοχής. Παρουσία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου δόθηκαν εξηγήσεις για το ιστορικό των ενστάσεων καθώς και το σκεπτικό αυτών, ενώ κατατέθηκαν αντίστοιχες εισηγήσεις από πλευράς της Υπηρεσίας οι οποίες και έγιναν αποδεκτές από το σώμα. 

Αντιρρήσεις εξέφρασε ο δήμαρχος Ξάνθης στην εκ νέου παραχώρηση μέρους της Κεντρικής Πλατείας στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης, ο οποίος κάνει χρήση του χώρου έχοντας τοποθετήσει  εκεί ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο και πρόκειται να δωρήσει μετά από σχετική κλήρωση. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης ο Σύλλογος χρησιμοποιεί αρκετό καιρό την Κεντρική Πλατεία ενώ παράλληλα ανέφερε πως σε περίπτωση που το θέμα επανέλθει στην Επιτροπή και είναι ακόμη ο ίδιος πρόεδρος δεν θα το εγκρίνει. Τελικά τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν την παράταση της παραχώρησης του χώρου μέχρι και την έναρξη των ΘΛΕ. 

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Ξάνθης είχε παραιτηθεί πέρσι από την προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ορίζοντας στη θέση του τον κ. Παναγιώτη Ταρενίδη. Μετά και τον ορισμό ωστόσο νέων αντιδημάρχων η θέση του προέδρου της Επιτροπής δεν έχει ακόμη καλυφθεί και ως εκ τούτου ανέλαβε καθήκοντα προέδρου εκ νέου ο δήμαρχος Ξάνθης.