GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θερίζει στη Θράκη ο καρκίνος του θυρεοειδούς – τετραπλασιάστηκαν τα κρούσματα!

Δραματικά αυξημένα παρουσιάζονται τα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδούς  στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Χαρακτηριστικό της αρνητικής...

Δραματικά αυξημένα παρουσιάζονται τα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδούς  στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Χαρακτηριστικό της αρνητικής αύξησης των κρουσμάτων το γεγονός πως τα περιστατικά καρκίνου έχουν τετραπλασιαστεί και σε πολλές των περιπτώσεων πενταπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια στα Νοσοκομεία της περιοχής, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία τόσο στους επιστήμονες όσο και στους κατοίκους της Θράκης. 
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η ψυχική κατάσταση και το περιβάλλον στο οποίο ζει κάποιος είναι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση των κρουσμάτων του καρκίνου. Ιδιαίτερα επιβαρυντικός για την περιοχή θεωρείται και ο αντίκτυπος, στο περιβάλλον, από το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, το οποίο προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί σύμφωνα με τους επιστήμονες την εμφάνιση καρκινικών νοσημάτων στους κατοίκους της Θράκης.

Την ίδια στιγμή που τα καρκινικά νοσήματα αυξάνονται δραματικά τα Νοσοκομεία Ξάνθης, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης διαθέτουν μόλις τέσσερεις παθολογοανατόμους, ειδικοί επιστήμονες για τη διάγνωση της νήσου, ενώ κατά καιρούς οι καρκινοπαθείς ταλαιπωρούνται τόσο με τις εξετάσεις τους όσο και με την χορήγηση της φαρμακευτικής τους αγωγής, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον καθημερινό τους Γολγοθά.