GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αποδοκιμάζει τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής η Μητρόπολη Ξάνθης στην περιφορά!

-Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως όσα συνέβησαν στο Αυξέντιο ήταν εν αγνοία της…  Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση απ...

-Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως όσα συνέβησαν στο Αυξέντιο ήταν εν αγνοία της… 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση από το ThrakiToday.com της είδησης πως μέλη της Χρυσής Αυγής Ξάνθης αφού πρώτα προχώρησαν στο βάψιμο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Αυξέντιο συμμετείχαν στην περιφορά της εικόνας του Αγίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εορτασμού της 26ης Οκτωβρίου, φορώντας ρούχα με διακριτικά του κόμματος, η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης στην οποία αποδοκιμάζει το περιστατικό, εξηγώντας πως έγινε εν αγνοία της.

Παράλληλα αναφέρεται πως όλα όσα εκτυλίχθησαν στο Αυξέντιο αποτελούν πρωτοβουλία του παπά του χωριού, ο οποίος και δέχθηκε την επίπληξη της Μητρόπολης Ξάνθης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Εξ αφορμής των όσων έχουν σχέση με την περιφορά της Εικόνος του Αγίου Δημητρίου στην Ενορία του Αυξεντίου, η Ιερά Μητρόπολις δηλώνει ότι έγιναν εν αγνοία της με πρωτοβουλία του Ιερέως, τον οποίον και επετίμησε, διότι η Εκκλησία είναι υπεράνω κομμάτων και αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας την αγάπη της χωρίς διάκριση σε όλους τους ανθρώπους.

Αποδοκιμάζει την εν λόγω ενέργεια και απευθυνόμενη προς τους πιστούς λέγει ότι όταν κάποιος προσέρχεται στην Εκκλησία προσέρχεται ως χριστιανός και όχι με το έμβλημα ενός κόμματος».