GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απλήρωτοι από τον Ιανουάριο οι εργαζόμενοι στα Αστικά του δήμου Κομοτηνής!

-Ξεπερνούν τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ οι οφειλές του δήμου προς τις αστικές συγκοινωνίες – αδυνατεί να φανεί συνεπής… -Σε απόγνωση οι εργαζ...

-Ξεπερνούν τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ οι οφειλές του δήμου προς τις αστικές συγκοινωνίες – αδυνατεί να φανεί συνεπής…

-Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι διανύουν τον ένατο μήνα απλήρωτοι! 

 

Το ποσό των 6.5000 ευρώ έκαστος διεκδικούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες του δήμου Κομοτηνής οι οποίοι έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από τον Ιανουάριο του 2012. Η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος Κομοτηνής έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο τα Αστικά ΚΤΕΛ καθώς οφείλονται σε αυτά περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια ευρώ από τον δήμο.

Ήδη εδώ και ένα μήνα οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ξεκαθαρίζοντας πως αδυνατούν πλέον να τα βγάλουν πέρα και να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες. Σε μηνιαία βάση τα έσοδα του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής ανέρχονται σε περίπου 18.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται κυρίως από τα εισιτήρια, ωστόσο την ίδια στιγμή τα έξοδά του ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ.

Από τη μεριά του δήμου εκφράζεται αδυναμία να φανεί συνεπής λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που ταλανίζει τα τελευταία δύο χρόνια το σύνολο των ΟΤΑ, ενώ φαντάζει ορατό το ενδεχόμενο πλέον να διακοπεί οριστικά η κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων με ότι αυτό συνεπάγεται στην καθημερινότητα των δημοτών.

Προς το παρόν το θέμα βρίσκεται σε αναμονή καθώς σε περίπτωση που καταβληθεί άμεσα η χρηματοδότηση προς του ΟΤΑ, που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο, τότε μέρος αυτής εξετάζεται σοβαρά ώστε να δοθεί για τη μερική, τουλάχιστον, αποπληρωμή των οφειλών του δήμου προς τα Αστικά ΚΤΕΛ.