GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σπασμένα παράθυρα στο Δημοτικό Σχολείο Αβάτου – καταγγελίες αντιπολίτευσης!

Μια σειρά από ερωτήσεις με επισημάνσεις αναφορικά με λάθη και παραλήψεις της δημοτικής αρχής κατέθεσε η αντιπολίτευση στον δήμο Τοπείρου...

Μια σειρά από ερωτήσεις με επισημάνσεις αναφορικά με λάθη και παραλήψεις της δημοτικής αρχής κατέθεσε η αντιπολίτευση στον δήμο Τοπείρου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συνδυασμός του κ. Θωμά Μίχογλου, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τοπείρου, παράθυρα στο Δημοτικό Σχολείο στο Άβατο είναι σπασμένα εδώ και καιρό και μέχρι και σήμερα δεν τα έχουν επισκευάσει.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε “παράνομους σκουπιδότοπους” στον δήμο Τοπείρου και ζητείται από τη δημοτική αρχή να αποφανθεί αναφορικά με το τι προτίθεται να κάνει ο δήμος.  Αναλυτικά η παράταξη Δημοτική Αλλαγή του δήμου Τοπείρου αναφέρει:

«Παρακαλούμε όπως συζητηθούν   κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  τα παρακάτω   ζητήματα-ερώτηματα:
1)    Τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος με τους παράνομους σκουπιδότοπους; Αν και κατ΄επανάληψη έχει τεθεί το ερώτημα και παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Δημάρχου ότι το θέμα θα αντιμετωπισθεί εν τούτοις μέχρι και σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Παρακαλούμε να μας απαντήσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αποστολίδης εγγράφως και να συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του επομένου Δημοτικού Συμβουλίου. 

2)    Ποιες είναι οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις του Δήμου κατά την άσκηση εποπτείας στον ΤΟΕΒ σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010  «Πρόγραμμα Καλλικράτης) ; Παρακαλούμε να μας απαντήσετε γραπτώς.

3)    Στο Δημοτικό Σχολείο Αβάτου ,όπου στεγάζεται και το Νηπιαγωγείο , υπάρχουν παράθυρα σπασμένα και αν και έχει ενημερωθεί σχετικά ο κ. Πρόεδρος του Ν.Π. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  , εν τούτοις τα παράθυρα αυτά δεν έχουν επισκευασθεί-αντικατασταθεί ακόμα , με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Παρακαλούμε να μας απαντήσει ο κ. Πρόεδρος του σχετικού Ν.Π.  πώς θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα εν όψει και της έλευσης του χειμώνα; Επίσης όσον αφορά κάποιες εκπαιδευτικές εκδρομές που θέλουν να κάνουν οι μαθητές των Σχολείων  να μας απαντήσετε  με ποιο τρόπο  θα εξυπηρετούνται ;

4)    Με τις υπ΄αριθμ. πρωτ. 8026/14-5-2012 και 10817/28-06-2012 αιτήσεις τους προς το Δήμο , οι Σκουφάς Νικόλαος του Ηρακλή, κάτοικος Τυμπάνου Ξάνθης και ΧΑΛΗΛ ΙΜΠΡΑΜ του Χασάν , κάτοικος Π. Αβάτου ζήτησαν,  ο μεν πρώτος Σκουφάς Νικόλαος  να μεριμνήσει ο Δήμος για την επέκταση του δικτύου φωτισμού στη νεόκτιστη οικία του στο Τύμπανο Ξάνθης, την οποία περιμένει επί δύο χρόνια και ο δεύτερος ΧΑΛΗΛ ΙΜΠΡΑΜ τη χορήγηση άδειας λειτουργίας πλανόδιας καντίνας . Παρόλα αυτά  μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση στα αιτήματά τους. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή; Για ποιο λόγο δεν απαντά στις παραπάνω αιτήσεις και γιατί αρνείται να ικανοποιήσει τα νόμιμα αιτήματα των παραπάνω δημοτών, όταν  μάλιστα μόλις το καλοκαίρι που μας πέρασε χορήγησε τρεις (3) άδειες λειτουργίας  κινητών καντινών και ενώ υπήρχαν θέσεις για 4 καντίνες απέρριψε στην ουσία την αίτηση του ΧΑΛΗΛ ΙΜΠΡΑΜ; Πόσα χρόνια ακόμα θα περιμένει για την ηλεκτροδότηση της κατοικίας του ο Σκουφάς Νικόλαος;

5)    Να μας χορηγήσετε αντίγραφα των αγωγών που κατέθεσε ο Δήμος Τοπείρου κατά του δημοτικού υπαλλήλου Χρήστου Στέρη του Κων/νου και να μας ενημερώσετε εγγράφως για την πορεία αυτών».